ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ, υπέροχο Μπράουνι με σοκολάτα και ταχίνι, από την Κυριακή Πασχαλίδου και το mygreekproduct.com!

Στην διάρκεια της νηστείας ήθελα ένα ξεχωριστό γλυκό για τους καλεσμένους…..

Κάτι πρωτότυπο, όχι συνηθισμένο…. Τότε θυμήθηκα μία συνταγή που είχα διαβάσει πριν καιρό του Άκη Πετρετζίκη με ταχίνι και σοκολάτα. Ένα ξεχωριστό μπράουνι με σοκολάτα και ταχίνι. Εύκολο στην εκτέλεση, απόλυτα απολαυστικό και πρωτότυπο….

Έκλεψε την παράσταση αφού καταναλώθηκε όλο….. Εμείς το συνοδεύσαμε με παγωτό…

Εσείς απλά δημιουργήστε……….

 

Μπράουνι με σοκολάτα και ταχίνι

 

Συστατικά

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 150 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 50 γρ. κονιάκ
  • λίγο αλεύρι και λίγο ηλιέλαιο γι το άλειμμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι. Βάζουμε δηλαδή πάνω στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό μπολ με τη σοκολάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να κοχλάζει ελαφρά το νερό. Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα, το ταχίνι, την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ.


  • Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε.


  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 25×30 εκ., αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το γλυκό.


  • Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά .
 
 

Tip

Μην το παραψήσετε..!! 

 

Γράφει η Κική Πασχαλίδου

για την My Greek Product

 http://mygreekproduct.com/el/blogs/62–.html

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *