Brownies με πραλίνα φουντουκιού από τον Γαστρονόμο!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συνταγή Γρηγόρης Γαστεράτος
Εύκολο και γρήγορο γλυκό με πλούσια γεύση φουντουκιού.Υλικά
170 γρ. βούτυρο αγελάδος
120 γρ. ζάχαρη
4 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
150 γρ. έτοιμο άλειμμα σοκολάτας – πραλίνας τύπου μερέντα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. φουντούκια ή καρύδια, χοντροκομμέναΜερίδες 9
Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 30΄Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Προσέχουμε να μην καεί, γι’ αυτό και το αποσύρουμε από τη φωτιά όταν ακόμη έχει άλιωτα κομμάτια μέσα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσει πολύ το μείγμα και να ασπρίσει. Εναλλακτικά, χτυπάμε με μίξερ χειρός.Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά τη μερέντα, το λιωμένο βούτυρο και, τέλος, το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 20×20 εκ. και ψήνουμε στους 170° C για 30 λεπτά (όχι παραπάνω). Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε κομμάτια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *