Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

300 γρ ζάχαρη

500 γρ βούτυρο λιωμένο

2 βανίλιες

4 αυγά

230 γρ λιωμένη κουβερτούρα

190 γρ αλεύρι κοσκινισμένο

70 γρ κακάο κοσκινισμένο

1 κουταλάκι κοφτό αλάτι

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

115 γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

 

 

Βάλτε σε ένα μεγάλο  μπολ  την ζάχαρη και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο.

Χτυπήστε καλά με το σύρμα και ρίξτε τα αυγά..Εξακολουθήστε το χτύπημα.

Ρίξτε μέσα στο μείγμα την λιωμένη σοκολάτα .

Συνεχίστε με το αλεύρι , το κακάο και το αλάτι.

Χτυπήστε με το σύρμα ,μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το τέλος προσθέστε τα κομματάκια της κουβερτούρας.

Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με κακάο ταψί (24 επί 38 εκ)

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά ..

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

100 γρ λευκή σοκολάτα

100 γρ κουβερτούρα

200 γρ κρέμα γάλακτος

Βάλτε την κρέμα γάλακτος στην φωτιά να ζεσταθεί αλλά όχι να έρθει σε βρασμό.

Ρίξτε μέσα τις σοκολάτες και αφήστε τες στην άκρη για λίγο.

Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν.

Μόλις βγούν τα Μπράουνις από τον φούρνο αφήστε να σταθούν λίγο,τρυπήστε με ένα σουβλάκι

και περιχύστε τα  με την σάλτσα σοκολάτας .

Απολαύστε τα σκέτα η με παγωτό όπως κάναμε εμείς .

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
https://koykoycook.gr/?p=26740
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *