Brownies με επικάλυψη γκανάζ σοκολάτας και φυστικοβούτυρο, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Λαχταριστό, αφράτο, σοκολατένιο brownies καλυμμένο με τον ακαταμάχητο υγρό συνδυασμό της γκανάζ σοκολάτας και φυστικοβούτυρου. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο μπράουνις που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας σοκολατένια συνήθεια.

 

Μερίδες: 10-12

συνταγή icon Χρόνος: 35 λ + 20 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Μέτρια

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Υλικά συνταγής

  • Για το μπράουνις:
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 230 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο σκόνη, κοσκινισμένο
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξινόγαλα Αριάνι
  • 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική

 

  • Για την επικάλυψη:
  • 250 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ρηχό ταψί με διάσταση βάσης 45×33 εκ. περίπου και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος.
  2. Για το μπράουνις: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι, τα ανακατεύετε  καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε το κακάο, ανακατεύετε και μόλις  ενσωματωθεί, ρίχνετε το βραστό νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το ρίχνετε σταδιακά στο μπολ με το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας απαλά, διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και κρυώσει ελαφρώς το μείγμα.
  4. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αυγά, προσθέτετε το ξινόγαλα, τη σόδα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα αυγών μέσα στο μπολ με το σοκολατένιο μείγμα βουτύρου-αλευριού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε για 20-22 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Για την επικάλυψη: Εν τω μεταξύ, όσο το μπράουνις ψήνεται, ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη τοποθετείτε σε πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ πάνω από τη τεμαχισμένη σοκολάτα.
  6. Το αφήνετε για 1/2 λ χωρίς να “σταθεί” χωρίς ανακάτεμα και στη συνέχεια το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφήνετε για λίγο να κρυώσει  ελαφρώς.
  7. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το φυστικοβούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μπορεί να χυθεί πάνω στο γλυκό αλλά χωρίς να γίνει τελείως ρευστό. Ρίχνετε πάνω στο μπράουνις σε εναλλασσόμενες γραμμές/ρίγες τη γκανάζ σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο και με ένα μαχαίρι ή με οδοντογλιφίδα δημιουργείστε εύκολα σχέδια/μοτίβα. Κόβετε το μπράουνις σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.

 

 https://www.sintayes.gr/syntages/brownies-epikalipsi-gkanaz-sokolatas-ke-fistikovoutiro/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *