Brownies με επικάλυψη σοκολάτας, από την Αλλατίνη-Χειρονομία αγάπης!

Υλικά
Για τα Brownies
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
115 γρ. βούτυρο 
235 γρ. σοκολάτα (με 70% κακάο)
1 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Για την επικάλυψη 


235 γρ. σοκολάτα (με 70% κακάο)
Πολύχρωμη τρούφα για το πασπάλισμα 


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ο C. Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ορθογώνιο ταψί και αφήστε το στην άκρη.
Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά (ένα κάθε φορά) ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια και σιγά- σιγά το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέψτε πολύ καλά και απλώστε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν πολύ καλά και κόψτε τα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Μπορείτε να τα μεταφέρετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για την επικάλυψη:
Σε μπεν-μαρί λιώνετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να είναι λείο.
Βουτήξτε τις κορυφές των brownies στη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίστε τα με την τρούφα. Μεταφέρετε τα στο ψυγείο για 20 λεπτά, για να παγώσει η σοκολάτα. 


Καλή σας απόλαυση!

 

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1069104186435342/?type=3&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *