Brownies με σοκολάτα και κεράσι, από τον Άκη και το akispetretzikis.com!

Συστατικά
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. γλυκό κουταλιού κεράσι
  • 80 γρ. νερό
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 ασπράδι
  • 50 γρ. τσιπς σοκολάτας γάλακτος
  • άχνη ζάχαρη προαιρετικά
  • έξτρα κεράσι για σερβίρισμα

 

Clock

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

8
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ετοιμάζουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 22 εκ στρώνοντας το με λαδόκολλα την οποία την έχουμε αλείψει με λίγο σπορέλαιο και την έχουμε πασπαλίσει με λίγο κακάο για να μην κολλήσει το γλυκό μας.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπεικιν και το αλάτι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βύσσινο με το νερό και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το ασπράδι και το προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών.
  • Τέλος, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε τα δύο μείγματα προσθέτοντας και τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά προσέχουμε να μην τα ανακατέψουμε για πολύ ώρα.
  • Ίσα ίσα θέλει ανακάτεμα για να μην σφίξει πολύ το γλυκό μας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας.
  • ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που την βουτάμε στο γλυκό μας.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό πάνω σε μια σχάρα.
  • Αφαιρούμε από το ταψί και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με έξτρα κεράσι γλυκό και άχνη ζάχαρη.

 

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/brownies-me-sokolata-kai-kerasi

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *