Brownies σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!
Δε νομίζω να έχετε φάει νοστιμότερα brownies.
Είναι τέλεια, πανεύκολα και φυσικά με κακάο όχι κουβερτούρα.
Τραγανά απ’ έξω, ζουμερά εσωτερικά, τσιχλωτά, κόλαση!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Συνταγή: Litsa Zarifi
Υλικά
- 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο ή άοσμο λάδι καρύδας
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά μέγεθος Μ, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα κακάο
- 1/4 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν
- 1/2 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικό)
Εκδοχή χωρίς γλουτένη
- 1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου ή λίγο λιγότερο από 1/2 κούπα αλεύρι καρύδας
- 1 κούπα ζάχαρη ή 1/2 κούπα συν 2 κουτ. γλυκού μέλι
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο ή άοσμο λάδι καρύδας
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά μέγεθος Μ, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα κακάο
- 1/4 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν
- 1/2 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικό)
Εκδοχή χωρίς αυγό
- 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα νερό + 1-2 κουτ. σούπας νερό
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο ή άοσμο λάδι καρύδας
- 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κούπα κακάο
- 1/4 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικό)
Οδηγίες παρασκευής
- Χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στο μίξερ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 23 εκ. ή 27×20 εκ. ταψί και ρίχνουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε τα brownies στον φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στη δεύτερη από κάτω σχάρα, 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Εκδοχή χωρίς αυγό
- Ψήνουμε τα brownies στον φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στη δεύτερη από κάτω σχάρα, 35-40 λεπτά περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
http://www.dairy-free.eu/cocoa-brownies/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Macarons χωρίς λακτόζη, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.eu!
"Τούρτα 50-50"και συνταγή για ganache ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.eu!
Απίθανο Paleo τιραμισού, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από το dairy-free!
Vegan παγωτό σοκολάτας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Κέικ αμυγδάλου-πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι – σαν σιροπιασμένο, από την Χριστίνα Τσαμουρά και το icookgr...
Mama’s 5 minute cake ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!
Αφήστε μια απάντηση