Creta Carob

Υλικά:
115 γραμ. βούτυρο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 αυγά 
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
3/4 του φλιτζανιού σκόνη κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 σακούλα σοκολατάκια με γέμιση καραμέλας


Εκτέλεση :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Στο μίξερ ρίξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη, χτυπήστε τα για περίπου 2 λεπτά μέχρι η κρέμα σας να γίνει αφράτη και απαλή .Προσθέστε τα 2 αυγά, ένα-ένα την φορά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα σας. Στη συνέχεια ρίξτε τη βανίλια και προσθέστε σιγά-σιγά το κακάο, το αλάτι και το αλεύρι και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά σας καλά.
Από το μείγμα σας κρατήστε 3/4 του φλιτζανιού και το υπόλοιπο μείγμα σας ρίξτε το στο ταψί που έχετε προετοιμάσει. Μέσα στο ταψί ρίξτε τα σοκολατάκια με την καραμέλα.
Πάρτε το μείγμα που κρατήσατε και ανακατέψτε το με το αυγό που σας έχει μείνει και περιχύστε το πάνω από τα σοκολατάκια σας. Ψήστε το γλυκό σας σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε κομμάτια.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *