Chocolate brownie bar με oreo απο την “Ζαχαροπλαστική Πάνος” !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για ένα ταψί 22×32 εκ. περίπου:

Για την βάση μπισκότου:
200 γρμ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρμ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. σόδα
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
350 γρμ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια, ή σταγόνες κουβερτούρα γάλακτος
30 περίπου, μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα βανίλια

Για το brownie:
135 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο
100 γρμ. κρέμα γάλακτος
200 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. μπισκότα oreo, τριμμένα σκόνη
3 αυγά
3 ασπράδια αβγών
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ, (όχι αρκετά γεμάτο)
1 κουτ. σ. σκόνη νες καφέ, διαλυμένο σε 2 κουτ. σ. ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μίγμα brownie:
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να γίνουν μία αφράτη κρέμα.
3. Χτυπάμε με το σύρμα σε ένα μπολ, τα αυγά, με τα ασπράδια,και το αλάτι, και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια, έως δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας και τον διαλυμένο νες καφέ.
4. Λιώνουμε καλά σε μπεν μαρί, ή προσεχτικά στο φούρνο μικροκυμάτων, την κουβερτούρα, με την κρέμα γάλακτος.
5. Προσθέτουμε σιγά-σιγά την κουβερτούρα στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα, να μην πήξει.
6. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, και την σκόνη από τα μπισκότα oreo. Το ρίχνουμε διαδοχικά στον κάδο με το μίγμα, ανακατεύοντας καλά.

Μίγμα μπισκότου:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
2. Βουτυρώνουμε παντού το ταψί, και το καλύπτουμε κατά προτίμηση όλο με χαρτί ψησίματος.
3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες, να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
4. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, και το αλάτι, και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίξερ ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε και την τεμαχισμένη σοκολάτα γάλακτος, και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
5. Αδειάζουμε τη ζύμη μπισκότου στο ταψί, και στρώνουμε επάνω κολλητά το ένα με το άλλο, τα μπισκότα oreo.
6. Αδειάζουμε το μίγμα brownie επάνω στα μπισκότα, το στρώνουμε σε λεία επιφάνεια, και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
7. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-25 λεπτά.
8. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό εντελώς, και κόβουμε σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια.
9. Σερβίρουμε ένα, ή δύο κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο, με μια μπάλα παγωτού από πάνω, και με σιρόπι καραμέλας, ή σοκολάτας.

http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2013/04/chocolate-brownies-bar-oreo.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *