Brownies με σοκολάτα και πορτοκάλι – Chocolate orange Brownies recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!

Μια φρουτένια παραλλαγή ενός γλυκού που λατρεύει κάθε ηλικία. Ζουμερό μέσα, τραγανό απ” έξω είναι ο πιο εντυπωσιακός τρόπος για να κλείσει ένα τραπέζι με φίλους.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 6 φέτες από 1 πορτοκάλι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα σκεύος για browies 20×24 εκ.
  • Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τo ξύσμα πορτοκάλι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ανακατεύοντας σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει – προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
  • Κοσκινίζουμε με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος για brownies, τοποθετούμε στην επιφάνεια μερικές φέτες πορτοκάλι και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

http://coolartisan.net/gr/?recipe-post=chocolate-orange-brownies-recipe

 

 

oran4

 

 

Chocolate orange Brownies

A fruity version of a dessert that people in any age love. Juicy inside and cruchy from the outside this dessert is the best way to draw a dinner with friends to a close.

Ψ

INGREDIENTS

  • 200 g. butter, chopped
  • 300 g. dark chocolate, roughly chopped
  • zest 2 large oranges
  • 4 large eggs
  • 350 g. caster sugar
  • 100 g. plain flour
  • 50 g. cocoa powder
  • 6 slices of one orange

INSTRUCTIONS

  • Heat oven to 180ºC and line a 24 x 20cm brownie tin with baking parchment.
  • Put the butter, dark chocolate and orange zest in a non-stick saucepan and very gently melt over a low heat, stirring every now and then, until smooth – take care not to overheat it.
  • Cool.
  • Whisk the eggs and sugar together with an electric whisk until the mixture is pale, has doubled in volume and leaves a trail when the beaters are lifted.
  • Gently stir into the cooled chocolate mixture. Sift over the flour and cocoa, stir in.
  • Pour into the lined tin,  add the orange slices on top and bake for 35-40 mins.
  • Cool in the tin, then cut into squares.

 

http://coolartisan.net/?recipe-post=chocolate-orange-brownies-recipe

 

oran3

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *