Brownies με σοκολάτα και πορτοκάλι – Chocolate orange Brownies recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!
Μια φρουτένια παραλλαγή ενός γλυκού που λατρεύει κάθε ηλικία. Ζουμερό μέσα, τραγανό απ” έξω είναι ο πιο εντυπωσιακός τρόπος για να κλείσει ένα τραπέζι με φίλους.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
- 4 μεγάλα αβγά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 6 φέτες από 1 πορτοκάλι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα σκεύος για browies 20×24 εκ.
- Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τo ξύσμα πορτοκάλι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ανακατεύοντας σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει – προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
- Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
- Κοσκινίζουμε με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος για brownies, τοποθετούμε στην επιφάνεια μερικές φέτες πορτοκάλι και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
http://coolartisan.net/gr/?recipe-post=chocolate-orange-brownies-recipe
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Chocolate orange Brownies
A fruity version of a dessert that people in any age love. Juicy inside and cruchy from the outside this dessert is the best way to draw a dinner with friends to a close.
Ψ
INGREDIENTS
- 200 g. butter, chopped
- 300 g. dark chocolate, roughly chopped
- zest 2 large oranges
- 4 large eggs
- 350 g. caster sugar
- 100 g. plain flour
- 50 g. cocoa powder
- 6 slices of one orange
INSTRUCTIONS
- Heat oven to 180ºC and line a 24 x 20cm brownie tin with baking parchment.
- Put the butter, dark chocolate and orange zest in a non-stick saucepan and very gently melt over a low heat, stirring every now and then, until smooth – take care not to overheat it.
- Cool.
- Whisk the eggs and sugar together with an electric whisk until the mixture is pale, has doubled in volume and leaves a trail when the beaters are lifted.
- Gently stir into the cooled chocolate mixture. Sift over the flour and cocoa, stir in.
- Pour into the lined tin, add the orange slices on top and bake for 35-40 mins.
- Cool in the tin, then cut into squares.
http://coolartisan.net/?recipe-post=chocolate-orange-brownies-recipe
Αφήστε μια απάντηση