Νόστιμα, λαχταριστά, πλούσια σε σοκολάτα καπκέικς με σοκολατένια βουτυρόκρεμα, θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Από το radicio.com. 


4.5 αστέρια από 6 άτομα 

Προετοιμασία: 40 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα 
Συνταγή για: 16 καπκέικς 

Διατροφικά στοιχεία για 1 καπκέικ
Θερμίδες: 358 θερμίδες | Λιπαρά: 22 γρ.



Υλικά συνταγής για τη ζύμη: 
Σκούρα σοκολάτα100 γρ. 
Βούτυρο175 γρ. 
Ζάχαρη225 γρ. 
Αυγά4 μεγάλα 
Αλεύρι100 γρ. 
Μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Σόδα1/4 κουταλάκι τσαγιού 
Αλάτι1 πρέζα 
Κακάο2 1/2 κουταλιές σούπας 


Υλικά συνταγής για τη βουτυρόκρεμα: 
Βούτυρο135 γρ. 
Άχνη ζάχαρη410 γρ. 
Κακάο45 γρ. 
Γάλα6 κουταλιές σούπας 



Οδηγίες: 
1. Βγάζετε αρκετή ώρα πριν τα υλικά από το ψυγείο, να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε 16 χαρτάκια ψησίματος σε ταψάκια για μάφιν. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Τα κρατάτε κατά μέρος.
2. Σε μπαιν μαρί βάζετε την σοκολάτα κομμένη κομμάτια και το βούτυρο επίσης κομμένο σε κύβους. Ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και να πάρετε ένα γυαλιστερό, ομοιογενές μείγμα. Βγάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε την ζάχαρη και αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.
3. Χτυπάτε με το μίξερ τη σοκολάτα για 3 περίπου λεπτά. Προσθέτετε στη συνέχεια, ένα – ένα τα αυγά (περιμένετε να ενσωματωθεί καλά το ένα πριν προσθέσετε το επόμενο). Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σιγά – σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Όταν αναμειχθεί, σταματάτε το χτύπημα.
4. Μοιράζετε το μείγμα στα ταψάκια που ετοιμάσατε και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και σε 2 – 3 λεπτά τα βγάζετε από τα ταψάκια σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
5. Μέχρι να κρυώσουν τα καπκέικς ετοιμάζετε την βουτυρόκρεμα: χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτετε τη μισή άχνη ζάχαρη και το μισό κακάο, κοσκινισμένα και τα χτυπάτε να απορροφηθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και κακάο και τα ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέτετε σιγά – σιγά το γάλα και χτυπάτε σε γρήγορη ταχύτητα για 3 λεπτά.
6. Όταν τα καπκέικ κρυώσουν εντελώς, τα διακοσμείτε με την βουτυρόκρεμα (με σπάτουλα ή με κορνέ) και αν θέλετε τα πασπαλίζετε με σοκολατένια τρούφα.

Μαγειρεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2015 από την Luise

 

 

 

 

http://www.radicio.com/%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BA-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *