Απίθανα cupcakes του ‘Αγιου Βασίλη, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(29 κομμάτια)

2 φλυτζάνια φάριν απ

1 φλιτζάνι κοσκινισμένο κακάο σκόνη 

1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι αλάτι

1 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 βανίλιες 

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος+μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα(ενώστε τα μαζί)

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς.

Τοποθετήστε χαρτιά για κάπκεικς στις ειδικές θήκες.

Εμείς προτιμήσαμε κόκκινα και χρυσά χαρτάκια .. Ταιριάζουν με το θέμα των Καπκέικς.

Βάλτε σε  μπόλ το αλεύρι.το κακάο  και το αλάτι.

Χτυπήστε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και περιμένετε να ενσωματωθούν προτού ρίξετε το επόμενο.

Ρίξτε τις βανίλιες.

Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού κάθε φορά εναλλάξ με το μισό

γάλα+κρέμα γάλακτος .

Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά μην το παρακάνετε.

Γεμίστε την  κάθε θήκη στα 3/4 της χωρητικότητας της.

Ψήστε για 17  λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν η τρυπήστε τα με οδοντογλυφίδα

και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφήστε τα στις θήκες τους για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

santa1

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

200 γρ Άσπρη σοκολάτα

50 ml  κρέμα γάλακτος

κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ινδοκάρυδο

μικρές χρυσές βρώσιμες μπαλίτσες

μαύρη ζαχαρόπαστα

γκρίζα ζαχαρόπαστα.

Λιώστε σε μπαίν μαρί την λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Προσθεστε το κόκκινο χρώμα..

Βουτήξτε τα κάπκεικς μέσα στο κόκκινο μείγμα της σοκολάτας..

Σύρτε τα γύρω γύρω μέσα στο ινδοκάρυδο..

Κόψτε την ζώνη  του Αι Βασίλη από μαύρη ζαχαροπαστα και βάλτε την στη μέση.

Προσθέστε τις χρυσές μπαλίτσες για κουμπιά..

Βάλτε την τελευταία λεπτομέρεια, την πόρπη της ζώνης .

 

Χρόνια πολλά!!!

santa3

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
https://koykoycook.gr/?p=22924
 
 
 
santa2
 
 
 
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *