Clown Cup Cakes , από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(24 κομμάτια)

1 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανιλιας 

1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος light 15% λιπαρά 

3 φλυτζάνια φάριν απ η αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι αλάτι

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180-185 βαθμούς.

Τοποθετήστε 24 χαρτιά για κάπκεικς στις ειδικές θήκες.

Βάλτε σε μπόλ το αλεύρι και το αλάτι.

Χτυπήστε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και περιμένετε να ενσωματωθούν προτού ρίξετε το επόμενο.

Ρίξτε την εσάνς βανίλιας .

Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού κάθε φορά εναλλάξ με την

κρέμα γάλακτος .

Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά μην το παρακάνετε.

Γεμίστε την κάθε θήκη στα 3/4 της χωρητικότητας της.

Ψήστε για 17-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν η τρυπήστε τα με οδοντογλυφίδα

και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμα.

Αφήστε τα στις θήκες τους για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

άσπρη ζαχαρόπαστα

πολύχρωμα κουφετάκια

μαρκαδόρους με βρώσιμο χρώμα

ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα (μαύρο -πράσινο )

Γλάσο άσπρο σπιτικό η έτοιμο http://koykoycook.gr/?p=10368

κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ανοίξτε την άσπρη ζαχαρόπαστα πάνω σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη.

Κόψτε με στρογγυλό κούπατ στρογγυλούς δίσκους που θα καλύπτουν ακριβώς τα κάπκεικς .

Αλείψτε με βουτυρόκρεμα,

(μισό φλιτζάνι μαλακό βούτυρο + μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη + μια βανίλια )

την επιφάνεια των κάπκεικς(λεπτό στρώμα).

Βάλτε πάνω τους δίσκους της ζαχαρόπαστας και πιέστε να κολλήσουν.

Σχεδιάστε με τους ειδικούς βρώσιμους μαρκαδόρους τα μάτια και το στόμα .

Κολλήστε με βουτυρόκρεμα ένα κόκκινο κουφετάκι για την μύτη.

Κολλήστε πολύχρωμα κουφετάκια δίπλα για μαλλιά.

Κόψτε μαύρο καπελάκι και το πράσινο παπιγιόν.

Κολλήστε τα και αυτά με βουτυρόκρεμα.

Τώρα κάντε το ίδιο(μάτια-μύτη-στόμα) και στα υπόλοιπα κάπκεικς

αλλά εδώ αλλάξαμε λίγο την διακόσμηση.

Χρωματίστε γλάσο με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και βάλτε το σε κορνέ

με την μύτη που θα δείτε στην φωτο η αν δεν έχετε κάτι παρόμοιο χρησιμοποιείστε

μια μύτη για μικρές ροζέτες .

Με αυτή την μύτη κάναμε τα κόκκινα μαλλιά των κλόουν -κάπκεικς.

Είναι ιδανικά για γενέθλια και παιδικά πάρτι στην περίοδο των Απόκρεων..





ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!









(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *