Cupcakes σοκολάτα του Αγίου Βαλεντίνου, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (24 κομμάτια)

2 φλυτζάνια φάριν απ

1 φλιτζάνι κοσκινισμένο κακάο σκόνη 

1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι αλάτι

1 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

8 σταγόνες εσάνς πορτοκάλι Spice drops ( μπορείτε να βάλετε ότι άρωμα θέλετε η 2 βανίλιες)

3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος+μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα(ενώστε τα μαζί)

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς.

Τοποθετήστε χαρτιά για κάπκεικς στις ειδικές θήκες.

Εμείς προτιμήσαμε κόκκινα χαρτάκια .. Ταιριάζουν με το θέμα των Καπκέικς.

Βάλτε σε  μπόλ το αλεύρι.το κακάο  και το αλάτι.

Χτυπήστε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και περιμένετε να ενσωματωθούν προτού ρίξετε το επόμενο.

Ρίξτε τις βανίλιες.

Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού κάθε φορά εναλλάξ με το μισό

γάλα+κρέμα γάλακτος .

Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά μην το παρακάνετε.

Γεμίστε την  κάθε θήκη στα 3/4 της χωρητικότητας της.

Ψήστε για 17  λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν η τρυπήστε τα με οδοντογλυφίδα

και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμα.

Αφήστε τα στις θήκες τους για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

cup1-min cup2

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

150 γρ βούτυρο ευρωπαϊκό σε θερμοκρασία δωματίου

60 γρ  Κρέμα Φιλαδέλφεια

μισό  κιλό ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

2  βανίλιες

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε και τη κρέμα τυριού.

Όταν  ομογενοποιηθεί το μείγμα μας , χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη.

Προσθέτουμε το άρωμα .

Χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι η βουτυρόκρεμα  να αφρατέψει και να γυαλίσει.

Αν τη θέλετε την κρέμα σας  πιό σφικτή ( να στέκεται) προσθέστε και άλλη ζάχαρη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ

150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ άσπρη ζάχαρη

50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη

1 αυγό και ένα ασπράδι

440 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Κόκκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

2 βανίλιες η 1 κουταλιά της σούπας εσάνς ινδοκάρυδου η πικραμύγδαλου η πορτοκαλιού η ότι άλλο εσείς θέλετε

Χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες να αφρατέψουν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150-160 C.

Ρίξτε το αυγό, το ασπράδι και το άρωμα.

Αλλάξτε εξάρτημα και βάλτε τον γάντζο στο μίξερ.

Ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε.

Προσθέστε το χρώμα.

Ανοίξτε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σας ( 1 cm περίπου πάχος).
Κόψτε μπισκοτάκια με ένα μικρό κουπάτ καρδούλα.

 

cup4

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος για 8 λεπτά.

Αφήστε τες να κρυώσουν καλά..

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Με κορνέ κάντε ροζέτες πάνω στα κάπκεικς .

cup3

 

 

Βάλτε τα στο ψυγείο και αφού σφίξει η κρέμα μπήξτε στο κέντρο τα μπισκοτάκια 

καρδούλες προτού τα παρουσιάσετε.

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
https://koykoycook.gr/?p=24052
 
cup1
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *