Creta Carob

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα μπράουνις
1 φλιτζάνι βούτυρο
30 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2/3 φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το frosting
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 1/2-2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

 

 

Εκτέλεση

Για τα μπράουνις
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να λιώσουν. Αφαιρείτε από την εστία την κατσαρόλα. Με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας τη  ζάχαρη, τα αυγά, και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Απλώστε το μείγμα μπράουνις στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 28 λεπτά. Τέλος αφήνετε τα μπράουνις να κρυώσουν και καλύπτετε με το σοκολατένιο frosting.

Για το frosting
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γάλα  να αραιώσετε το μείγμα.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/eukola-mpraounis-me-kakao

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *