Νηστίσιμα Cupcakes με ταχίνι ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ -Gluten Free Tahini Cupcakes, by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά

Για τα cupcakes

  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μπανάνες
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • ½ κ.γ. μπέικιν
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. καρύδια (προαιρετικά)

Για τη σως ταχινιού (προαιρετικά)

  • 2 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
  • 2 γεμάτες κ.σ. μαρμελάδα μπανάνα (ή μέλι)
  • 1 κοφτό κ.γ. κακάο

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

6
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε το μέλος μας, Mairy Petrou, για τη συνταγή αυτών των λαχταριστών cupcakes με ταχίνι χωρίς γλουτένη, με μπανάνα και σοκολάτα.

Για τη σως

  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Για τα cupcakes

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα ψιλοκομμένα καρύδια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα καλά για να αφρατέψουμε λίγο το μείγμα.
  • Ρίχνουμε και το χυμό και χτυπάμε λίγο ακόμη με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τις μπανάνες τις οποίες έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, (όχι τελείως να μείνουν μερικά μικρά κομματάκια) και ανακατεύουμε και αυτές με το πιρούνι στο μείγμα ταχινιού.
  • Τέλος, προσθέτουμε μέσα και το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε να υγρανθεί όλο το μείγμα χωρίς να το παρακάνουμε με το ανακάτεμα.
  • Σε μια μεγάλη φόρμα για cupcake βάζουμε 6 χάρτινα θηκάκια και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα μας (περίπου 1 μεγάλη κ.σ. στο καθένα).
  • Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά το πολύ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σερβίρουμε αφού κρυώσουν σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή με τη σως ταχινιού.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/cupcakes-me-tachini

Gluten Free Tahini Cupcakes

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Gluten Free Tahini Cupcakes

 

Ingredients
For cupcakes:

pinch of salt
2 bananas
80 g tahini
80 g granulated sugar
50 g fresh orange juice
100 g gluten- free flour
½ teaspoon baking powder
pinch of ground cinnamon
pinch of ground nutmeg
½ teaspoon vanilla extract or 1 packet vanilla powder
50 g dark chocolate couverture, finely chopped
50 g walnuts, optional
For tahini sauce (optional):

2 heaping tablespoons tahini
2 heaping tablespoons banana marmalade or honey
1 leveled teaspoon cocoa powder

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

30 minutes
Preparation Time
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

6
Portion(s)
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method

We’d like to thank our member Mary Petrou for this delicious gluten free cupcake recipe, made with tahini, bananas and chocolate.

For the tahini sauce:

  • Combine all of the ingredients in a bowl until smooth.

For the cupcakes:

  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Combine the baking powder, cinnamon, nutmeg, chopped walnuts, and finely chopped couverture in a bowl. Set aside until needed.
  • In a mixer, beat the tahini, sugar and vanilla with the whisk attachment until the mixture becomes fluffy.
  • Add the orange juice and beat a little longer.
  • Mash the bananas with a fork. Do not mash them completely. There should be some small pieces left.
  • Add the mashed bananas to the tahini mixture.
  • Last, add the flour mixture. Beat just until the mixture becomes wet and combined. Do not overmix.
  • Line a 6 cup large cupcake pan with cupcake liners. Divide the mixture among the cups (about 1 heaping tablespoon for each).
  • Bake for 20-25 minutes, at the most.
  • When ready, remove from oven and allow to cool.
  • You can serve them plain, dusted with caster sugar or with the tahini sauce.
Gluten Free Tahini Cupcakes
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *