Νηστίσιμα Cupcakes με ταχίνι ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ -Gluten Free Tahini Cupcakes, by Akis and akispetretzikis.com!
Συστατικά
Για τα cupcakes
1 πρέζα αλάτι
2 μπανάνες
80 γρ. ταχίνι
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. χυμό πορτοκάλι
100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
½ κ.γ. μπέικιν
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 βανίλια
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
50 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
Για τη σως ταχινιού (προαιρετικά)
2 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
2 γεμάτες κ.σ. μαρμελάδα μπανάνα (ή μέλι)
1 κοφτό κ.γ. κακάο
45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
6
Μερίδα/ες
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε το μέλος μας, Mairy Petrou, για τη συνταγή αυτών των λαχταριστών cupcakes με ταχίνι χωρίς γλουτένη, με μπανάνα και σοκολάτα.
Για τη σως
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Για τα cupcakes
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα ψιλοκομμένα καρύδια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα καλά για να αφρατέψουμε λίγο το μείγμα.
Ρίχνουμε και το χυμό και χτυπάμε λίγο ακόμη με το σύρμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τις μπανάνες τις οποίες έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, (όχι τελείως να μείνουν μερικά μικρά κομματάκια) και ανακατεύουμε και αυτές με το πιρούνι στο μείγμα ταχινιού.
Τέλος, προσθέτουμε μέσα και το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε να υγρανθεί όλο το μείγμα χωρίς να το παρακάνουμε με το ανακάτεμα.
Σε μια μεγάλη φόρμα για cupcake βάζουμε 6 χάρτινα θηκάκια και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα μας (περίπου 1 μεγάλη κ.σ. στο καθένα).
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά το πολύ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε αφού κρυώσουν σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή με τη σως ταχινιού.
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Gluten Free Tahini Cupcakes
Ingredients For cupcakes:
pinch of salt 2 bananas 80 g tahini 80 g granulated sugar 50 g fresh orange juice 100 g gluten- free flour ½ teaspoon baking powder pinch of ground cinnamon pinch of ground nutmeg ½ teaspoon vanilla extract or 1 packet vanilla powder 50 g dark chocolate couverture, finely chopped 50 g walnuts, optional For tahini sauce (optional):
Αφήστε μια απάντηση