Κέικ μέσα σε χωνάκι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Υλικά

Κέικ

  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
  • 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γρ. κακάο
  • 4 αυγά
  • 165 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 12 χωνάκια παγωτού με πλακέ πάτο

Επικάλυψη

  • 130 γρ. τυρί κρέμα
  • 40 γρ. κακάο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. ζεστό νερό

 

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 25΄

Κέικ
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε ελαφρά με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα χωνάκια του παγωτού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 25 λεπτά (μη φοβάστε, δεν καίγονται τα χωνάκια). Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού.

Επικάλυψη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με την άχνη ζάχαρη και σε ένα μικρότερο μπολ διαλύουμε το κακάο στο ζεστό νερό. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ρευστό σοκολατένιο μείγμα, με το οποίο γαρνίρουμε τα ψημένα κέικ.

Tip
Αν θέλουμε, διακοσμούμε τα κέικ με πολύχρωμη τρούφα και ζαχαρωτά στολίδια.

 

http://www.steliosparliaros.gr/paidika/keik-mpiskota/cake-mesa-se-xonaki/

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *