Κεκάκια με σταγόνες σοκολάτας και γλυκό πορτοκάλι από την Μπέττυ και το “Taste of life by Betty” !
Φτιάχνοντας αυτά τα κεκάκια διαπίστωσα ότι τελικά όλα τα φρούτα αγαπούν τη σοκολάτα! Ποιό να πρωτοαναφέρω…τη φράουλα , τη μπανάνα , το μήλο ή τα δαμάσκηνα και τόσα άλλα . Εκείνο που άφησα για τελευταίο είναι το αγαπημένο πορτοκάλι. Αφού το έφτιαξα γλυκό του κουταλιού και το απολαμβάνουμε με σιρόπι σοκολάτας , έφτιαξα και τρουφάκια με γέμιση πορτοκαλιού και φυσικά έφτιαξα αφράτα , νόστιμα και απολαυστικά κεκάκια με κομμάτια σοκολάτας και πορτοκαλιού…φτιάξτε τα , είναι υπέροχα!
Υλικά :
2 κούπες φαρίνα κόκκινη
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γλ. (γεμάτο) μπέικιν
1 κούπα γάλα
2 αυγά χτυπημένα (με το πιρούνι)
3 βανίλιες
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 φλ.τσ. καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα κομμάτια από γλυκό πορτοκάλι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση :
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν κατά προτίμηση κοσκινισμένα . Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακτεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι , τα αυγά και το γάλα και ομογενοποιούμε το μίγμα με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα . Γεμίζουμε κατά τα 3/4 θήκες για muffins (βγαίνουν περίπου 16 κεκάκια ανάλογα με το μέγεθος) και ψήνουμε στους 180ο , για 20 λεπτά περίπου. Ωστόσο έχουμε το νου μας να μην ξεροψηθούν και στεγνώσουν ούτε να μείνουν άψητα στο κέντρο κι αυτό γιατί παίζει ρόλο το μέγεθος των θηκών που θα χρησιμοποιήσουμε αλλά και ο φούρνος…
Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο , περιμένουμε για λίγα λεπτά , τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν εκτός κι αν τα έχουμε ψήσει σε χάρτινες θηκούλες , οπότε περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και τα τιμάμε δεόντως…
Καλή επιτυχία!
http://tasteoflife.com.gr/index.php/keik/1180-kekakia-sokolata-portokali
I love the combination of orange and chocolate and these muffins look delicious!!! Please help me understand the ingredients…the list says φαρίνα κόκκινη…what is φαρίνα κόκκινη please?? And in the instructions it reads Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι…φαρίνα κόκκινη = αλεύρι?? Thank you!!!
Debbie
Dear Debbie, φαρινα κόκκινη, is self raising flour. If you cant find it in the market, allthough is very common, you can use ordinary flour and just increase the quantity of baking powder from 1 tea spoon to 1 table spoon , and i think it will be fine! Good luck! 🙂