Κεκάκια βανίλιας με δυο ειδών σοκολάτες, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!
Είναι πολύ αφράτα και παραμένουν έτσι για 3-4 ημέρες.
Έχουν εξαιρετικά ευχάριστη γεύση με ή χωρίς τις σοκολατένιες σταγόνες.
Είναι χαριτωμένα και εμφανίσιμα!
Το μυστικό της νοστιμιάς τους είναι το σωστό και επίμονο ανακάτεμα του βούτυρου, της ζάχαρης και των αυγών. Θέλουμε -προτού ξεκινήσουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι- να έχει σχηματιστεί μια ωραία, ανοιχτόχρωμη και συμπαγής κρέμα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Επίσης επειδή η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ βασική, θέλω να την κρατήσετε και να την εμπλουτίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά… κανέλα, ξύσμα εσπεριδοειδών, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα είναι μερικά μόνο από αυτά!
- 340 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 240 γραμμ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλάκια του γλυκού υγρή βανίλια
- 60 γραμμ. ξινόγαλα
- 100 γραμμ. σταγόνες κουβερτούρας
- 100 γραμμ. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Ρίχνουμε σε μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα δουλεύουμε με το σύρμα για λίγα δευτερόλεπτα (αυτό το κάνουμε ούτως ώστε να διαλυθούν τυχόν σβόλοι).
- Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, φροντίζοντας να ενσωματωθούν καλά στο μίγμα μετά από κάθε προσθήκη.
- Κατόπιν ρίχνουμε τη βανίλια.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι και το ξινόγαλα.
- Σταματάμε το μίξερ και χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα, ενσωματώνουμε στο μίγμα τα δύο είδη σοκολάτας.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στα φορμάκια και ψήνουμε τα κεκάκια βανίλιας στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 30-40′, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν (ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό τους).
Αφήστε μια απάντηση