ΜΙΝΙ ΥΓΡΑ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΝΙ ΚΕΪΚ:
– 400 γρ. αμύγδαλο σκόνη
– 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
– 6 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
– 250 γρ. βούτυρο LURPAK
– 250 γρ. σοκολάτα 55% κακάο, ΙΟΝ
– 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΝΙ ΚΕΪΚ:
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ενώνουμε με το μείγμα της σοκολάτα. Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου. Ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε μικρά φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 -170 °C για 20-25 λεπτά.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=4811

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *