Μπουκίτσες brownie με καρύδι, από την “Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης”!

Υλικά

 
Για την επικάλυψη με καρύδι:
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού σιρόπι καλαμποκιού 
3 κουταλιές της σούπας αλεύρια ολικής αλέσεως Αλλατίνη
2 μεγάλα κρόκοι αυγών
3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ουίσκι Bourbon (προαιρετικό)
Μια πρέζα αλάτι
22 γρ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια πεκάν


Για τα Brownie Bites:
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού σκόνη κακάο
71 γρ. βούτυρο
Μια πρέζα αλάτι
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση 


Για την επικάλυψη:


Ρίξτε τη μαύρη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, το αλεύρι ολικής, τους κρόκους, την κρέμα, και το μπέρμπον σε μια μικρή κατσαρόλα, και ανακατέψτε ελαφρά. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα σας να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώστε λίγο τη θερμοκρασία και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατέψτε και στη συνέχεια τοποθετήστε ακριβώς πάνω από το μείγμα σας μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. 


Για να κάνετε τα Brownie Bites:


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στις φόρμες των muffins.
Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε, τη ζάχαρη, το κακάο, το βούτυρο και το αλάτι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το βούτυρο σας να λιώσει. Στη συνέχεια αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε στο μείγμα σας το αυγό και συνεχίστε να ανακατεύετε. Τέλος προσθέστε το αλεύρι και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα σας στα φορμάκια σας και ψήστε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμα διακοσμήστε τα από πάνω με την επικάλυψη από τα καρύδια και έτοιμα για σερβίρισμα.

"Μπουκίτσες brownie με καρύδι!<br />
Υλικά<br />
Για την επικάλυψη με καρύδι:<br />
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη<br />
1/3 του φλιτζανιού σιρόπι καλαμποκιού<br />
3 κουταλιές της σούπας αλεύρια ολικής αλέσεως Αλλατίνη<br />
2 μεγάλα κρόκοι αυγών<br />
3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος<br />
2 κουταλιές της σούπας ουίσκι Bourbon (προαιρετικό)<br />
Μια πρέζα αλάτι<br />
22 γρ. βούτυρο<br />
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας<br />
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια πεκάν<br />
Για τα Brownie Bites:<br />
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις<br />
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη<br />
1/3 του φλιτζανιού σκόνη κακάο<br />
71 γρ. βούτυρο<br />
Μια πρέζα αλάτι<br />
1 μεγάλο αυγό<br />
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας<br />
Εκτέλεση<br />
Για την επικάλυψη:<br />
Ρίξτε τη μαύρη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, το αλεύρι ολικής, τους κρόκους, την κρέμα, και το μπέρμπον σε μια μικρή κατσαρόλα, και ανακατέψτε ελαφρά. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα σας να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώστε λίγο τη θερμοκρασία και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατέψτε και στη συνέχεια τοποθετήστε ακριβώς πάνω από το μείγμα σας μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.<br />
Για να κάνετε τα Brownie Bites:<br />
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στις φόρμες των muffins.<br />
Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε, τη ζάχαρη, το κακάο, το βούτυρο και το αλάτι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το βούτυρο σας να λιώσει. Στη συνέχεια αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε στο μείγμα σας το αυγό και συνεχίστε να ανακατεύετε. Τέλος προσθέστε το αλεύρι και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.<br />
Μεταφέρετε το μείγμα σας στα φορμάκια σας και ψήστε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμα διακοσμήστε τα από πάνω με την επικάλυψη από τα καρύδια και έτοιμα για σερβίρισμα."

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *