Muffins λευκής σοκολάτας από το Sidagi.gr!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/mafins-leukis-sokolatas
ΜΑΦΙΝΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!

ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα

1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
1 κουταλάκι μπείκιν σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
250 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
1/4 κούπα λικέρ της αρεσκείας σας
1/2 κούπα γαλα
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, την ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά με μία σπάτουλα.

Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, αλάτι.
Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα προσθέτοντας σταδιακά και τη κουβερτούρα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μετά προσθέτουμε τη βανίλια ή το κονιάκ – ρούμι.
Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζουμε τα μάφινς.

Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.

Σερβίρετε με παγωτό με μέλι και καρύδια.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *