Muffins μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας, από το nutrischool!
Muffins με λιγότερη ζάχαρη και με τη γλύκα της μπανάνας. Ιδανικό για το σχολείο και για πρωινό.
Τα υλικά μας
- 2/3 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
- 2/3 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη καστανή ή λευκή
- 2αβγά μεσαία
- 1 φλιτζ.τσαγιού γάλα
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 350-400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λευκό ή ολικής
- 100γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας σε σταγόνες ή τεμαχισμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά, συνεχίζοντας την ανάμειξη.
Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μίγμα με υφή ζύμης για κέικ, δηλαδή παχύρευστο.
Στο τελευταίο βήμα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Τοποθετούμε σε φορμάκια για muffins βουτυρωμένα και αλευρωμένα (ή σε φορμάκια σιλικόνης χωρίς να τα λαδώσουμε) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο.
#tip: Η ίδια συνταγή γίνεται και σε κλασική φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μίγμα σε κλασική φόρμα του κέικ και προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος στα περίπου 50 λεπτά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Chocolate muffins (vegan), από την Δήμητρα και τον Λευτέρη των foodstates.gr!
Μπανάνα σπλιτ, απο το icookgreek.com!
Κέικ Μπανάνα με Σοκολάτα και Φυστικοβούτυρο (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Τηγανιτή μπανάνα με σάλτσα κουβερτούρας ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Μuffins με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Banana bread με λευκή σοκολάτα και καρύδια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Αφήστε μια απάντηση