Creta Carob

Ο συνδυασμός του λεμονιού με την σοκολάτα είναι απίστευτος !!!

Το μίγμα μπορεί να μπει και σε μεγάλη φόρμα για κέικ!

Υλικά για 12 muffins  ή για μια φόρμα 26 εκατοστά

4 αυγά
200 γρ.γάλα
170 γρ.ηλιέλαιό
320 γρ.ζάχαρη
370 γρ.αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 κ.γ αλάτι
100 γρ.τρούφα σοκολάτας


Για την επικάλυψη


200 γρ.λευκή κουβερτουρα
λίγη χρωματιστη τρούφα

 

 


Εκτέλεση


Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν 5-8 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω το λάδι χτυπωντας για 1 λεπτό.Προσθέτω το ξύσμα και τις βανίλιες.
Εχω κοσκινησει κ ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν κ το αλατι κ το ριχνω μεσα στο μίγμα μαζι με το γαλα.Χτυπάω για αλλα 2 λεπτα.
Ρίχνω κ ανακατευω γρήγορα την τρούφα κ απαλά γιατι οσο μενει στο μιγμα λιώνει και χρωματιζει.
Ντυνω τις υποδοχές μιας φορμας για μαφινς με χαρτινες θηκες κ μοιραζω το μιγμα μου.Ψήνω στους 175 25-30 λεπτά.
Αν βαλετε το μιγμα σε φορμα για κεικ θελει παραπανω ψησιμο.
Οταν κρυωσουν τα καλύπτω με ενα λεπτο στρωμα λιωμενης σοκολατας και τα πασπαλιζω με χρωματιστη τρουφα.

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.2196604400359013/2196603160359137/?type=3&theater

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *