Μάφινς με μπανάνα και toblerone, από τη Ερμιόνη Τυλιπάκη και το εξαιρετικό “The one with all the tastes”!

Είναι μερικές συνταγές που από γευστικές και ευχάριστες μπορούν -με την προσθήκη μιας απλής, απλούστατης πινελιάς- να μετατραπούν σε «μμμ», «ουάου» και «πωωω».
Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Φυσικά και καταλαβαίνετε! Είμαι σίγουρη ότι έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο. Κάπου έχετε προσθέσει μια μικρή και μαγική πινελιά και αλλάξατε πλήρως και για πάντα το γευστικό αποτέλεσμα. Μπορεί και τη ζωή σας 🙂
Και μετά συγχαρήκατε τον εαυτό σας και νιώσατε ευγνωμοσύνη για τη λαμπρή ιδέα που είχατε. Αλλά σιωπηλά, γιατί όσο εξαιρετικά και αν είναι τα επιτεύγματα μας, εμείς παραμένουμε μετριόφρονες.

Αυτά εδώ λοιπόν θα μπορούσαν να είναι μια δωδεκάδα από μάφινς με μπανάνα. Τόσο απλά. Νοστιμότατα βέβαια, με την κανέλα και το μέλι τους. Αφράτα και καλοσχηματισμένα. Θα συνόδευαν εξαιρετικά τον καφέ σας, θα έκαναν το πρωινό στο γραφείο λίγο πιο φωτεινό και θα τα τοποθετούσατε χωρίς δεύτερη σκέψη στο lunchbox (πολύ μου αρέσει αυτή η λέξη) της μικρής κυρίας (ή του μικρού κύριου).
Και θα μπορούσατε να έχετε ενισχύσει τη γεύση τους ή πασπαλίσει την επιφάνεια τους με ψιλοκομμένη κουβερτούρα, γιατί η μπανάνα αγαπά τη σοκολάτα όσο και εμείς.
Και αυτά τα μάφινς θα ήταν υπέροχα.

 

Όμως το μέλι με κάνει να σκέφτομαι μία από τις αγαπημένες μου σοκολάτες, την toblerone. Λογικό θα μου πείτε, αφού το μέλι αποτελεί βασικό της συστατικό.
Επίσης αυτό το κέικ το λατρέψαμε οικογενειακώς, κυρίως για την ιδιαίτερη και υπέροχη γεύση του.
Και κάπως έτσι, μεγάλα τριγωνικά σοκολατένια κομμάτια βυθίστηκαν μέσα στη ζύμη. Θέλω να φανταστείτε αυτά τα μάφινς ζεστά, με τη σοκολάτα να είναι ακόμα ρευστή στο εσωτερικό τους. Πείτε μου ότι δεν είμαι η μόνη που αισθάνεται πεταλουδίτσες στο στομάχι και συγκίνηση στη σκέψη τους. Και λιγάκι δέος.

banana-toblerone-muffins

Πρέπει επίσης να σας πω ότι για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε μονάχα δύο μπολ, ένα για τα στερεά υλικά και ένα δεύτερο για τα υγρά. Πειράζει που χαίρομαι όταν το μίξερ μου παραμένει μέσα στο ντουλάπι;

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν… αυτά τα μάφινς με μπανάνα και toblerone είναι εύκολα (οπότε επιστρατεύστε τα πιτσιρικάκια για βοήθεια και καθαρισμό του μπολ με δαχτυλάκια).
Έχουν τη ζεστασιά της κανέλας, την ανάλαφρη γλυκύτητα του μελιού και της μπανάνας και ένα ρευστό σοκολατένιο κέντρο. Επιτρέψτε μου οκ; Αχ και μμμ και πωωω!

banana-toblerone-muffins

Μάφινς με μπανάνα και toblerone
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 220 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
  • 100 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι
  • 2 βανιλίνες
  • 220 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 100 γραμμ. toblerone
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αέρα και βάζουμε χαρτάκια ψησίματος σε 12 θήκες για μάφινς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ζωηρά το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αυγό, τις μπανάνες και τις βανιλίνες.
  3. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι.
  4. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται.
  5. Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες.
  6. Σπάμε τη σοκολάτα σε 12 κομμάτια και βυθίζουμε από ένα κομμάτι στο κέντρο κάθε μάφιν.
  7. Τα ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 25-30’. Περιμένουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Η αρχική ιδέα εδώ.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *