Laurence-galerie de chocolat
Creta Carob
Laurence-πάρτυ-βάφτιση

45-60′
Δεν είναι τυχαίο ότι μοιάζουν με σκούφους μαγειρικής, αφού χαρίζουν μαγειρικά παράσημα σ’ εκείνους που ξέρουν να τα φτιάχνουν.

 

Σιγουρέψου ότι έχεις:
3 φλιτζ. αλεύρι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ φλιτζ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
6 αβγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
αλεύρι, για τα φορμάκια
1 φλιτζ. Βιτάμ για τα φορμάκια
Carte d’Οr Σιρόπι Σοκολάτα

 

Ξεκινάμε!
1Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2Τώρα μπορούμε να περάσουμε στο μίξερ: χτύπα το Βιτάμ και, μόλις αφρατέψει, πρόσθεσε τη ζάχαρη (σιγά-σιγά) και συνέχισε να τα χτυπάς αλύπητα, μέχρι να ασπρίσουν.
3Στη συνέχεια, πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίξε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι – όπως βλέπεις δεν είναι συνταγή για βιαστικούς.
4Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, πρόσθεσε τη σοκολάτα και τα δάκρυα σοκολάτας ανακατεύοντας, ώστε να αναμειχθούν.
5Άλειψε τώρα τα φορμάκια με το Bιτάμ, αλεύρωσέ τα και τίναξέ τα από το περιττό αλεύρι.
6Γέμισε τα ¾ από κάθε φορμάκι με το μείγμα και ψήσε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
7Μετά βγάλε τα μάφινς από το φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν λίγο, πριν τα ξεφορμάρεις, και σέρβιρέ τα γαρνίροντάς τα με σιρόπι σοκολάτα -με τι άλλο;
Καλή όρεξη!

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *