Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Υλικά

  • 150 γρ. ταχίνι
  • Χυμός από 3 πορτοκάλια
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. καρύδια, ολόκληρα ή κομμένα
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

 

Διαδικασία

Λιώνουμε τη μισή κουβερτούρα (100 γρ.). Την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Προσθέτουμε τα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα, την οποία έχουμε κόψει σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε ξανά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Σκεπάζουμε το ταψί μας με λαδόκολλα και ρίχνουμε κακάο προτού τοποθετήσουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε τα μπράουνις για 25 λεπτά. Προσέχουμε μην τα ψήσουμε πολύ και τα στεγνώσουμε.

Σερβίρουμε τα μπράουνις ζεστά με λιωμένη σοκολάτα και τα συνοδεύουμε με φράουλες.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/653/Nistisima-brownies-me-tachini

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.