Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Και επειδή ξεκίνησε η Σαρακοστή… και είπαμε να νηστέψουμε ας φτιάξουμε ένα νηστίσιμο μπράουνι για να μη στερηθούμε τις αγαπημένες μας γεύσεις.

Το ταχίνι, αποτελεί αγαπημένο συστατικό τόσο για την φίνα γεύση του αλλά και για τα θρεπτικά οφέλη του καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες Α,D,E και πολλά άλλα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…………….

Υλικά (για 8-10 μερίδες)

  • 150γρ. χυμό πορτοκαλιού & το ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
  • 50γρ. κονιάκ
  • 150γρ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ, το ταχίνι & την κανέλα και ανακατεύουμε με σύρμα.
  3. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 100γρ. της κουβερτούρας ή εναλλακτικά βάζουμε την κουβερτούρα σε πυρίμαχο σκεύος και αφού τοποθετήσουμε μεμβράνη από πάνω την ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τη ζάχαρη άχνη και την λιωμένη πλέον κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα-μαρίζ.
  5. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν στο μείγμα & ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  6. Τέλος κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα 100γρ. της κουβερτούρας. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολα και ρίχνουμε λίγο κακάο στον πάτο του ταψιού (να πάει σε όλη την επιφάνεια).
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στον αέρα. Όταν ψηθεί το αφήνουμε για περίπου μία ώρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε.

Καλή επιτυχία!!

http://www.zoomstinkanela.com/brownies-with-tahini/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *