e-fresh-matrioshka
       Μερίδες: 10
      Χρόνος Προετοιμασίας: 25΄
      Χρόνος Εκτέλεσης: 1,5  ώρα
      Βαθμός Δυσκολίας: 1
Κόστος : Περίπου 3,5 €​ 
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 και 1/2  κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 και 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ.)
  • Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • Φυτική μαργαρίνη και επιπλέον φαρίνα για το άλειμμα           του ταψιού
Για την γλάσο
  • 1 κούπα φυτική σαντιγύ
  • 1/2 κούπα σταγόνες κουβερτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το κακάο.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180º C  για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό.
Για την γλάσο
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη φυτική κρέμα να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σύνθεση
  • Όταν έχει κρυώσει τελείως το κέικ ρίχνουμε το γλάσο και αφήνουμε να στερεοποιηθεί.

 

http://www.ola-nistisima.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.