Ωμοφαγικό Brownie Φράουλα – Μέντα, από το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το σημερινό γλυκό είναι ένα δροσερό bronwie. Πρόκειται για μία εξέλιξη του πρόσφατου easter brownie και αποτελεί μία δεύτερη προσπάθεια να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο ένα τόσο απλό και θρεπτικό γλυκάκι.

rawbrownierevisited10 (1 of 1)
Το αποτέλεσμα πιστεύω θα σας ικανοποιήσει με το παραπάνω, αφού η φράουλα και η μέντα δένουν όμορφα με το κακάο, χαρίζοντάς μας μία δυνατή και αρωματική γεύση. Και μη το φοβηθείτε, η εκτέλεση της συνταγής είναι τόσο απλή που γίνεται και με κλειστά μάτια !!

θα χρειαστούμε:

200 γρ ξερά σύκα

200 ml νερό

100 γρ καρυδόψυχα *

2,5 κουταλιές κακάο **

1,5 κουταλιά ωμό χαρουπάλευρο

2 κουταλάκια ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι κανέλα

40 γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4-5 ώριμες φράουλες εποχής

4-5 φύλλα φρέσκιας μέντας

Αρχικά, αφού ψιλοκόψουμε τα σύκα, τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με το νερό. Τα αφήνουμε μία ώρα και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε δυνατά στον επεξεργαστή τροφών. Ενώ συνεχίζεται το άλεσμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο υγρό που έμεινε στο μπολ καθώς και τα καρύδια. Στόχος είναι να προκύψει μία λεία πάστα. Προχωράμε ρίχνοντας το κακάο, το χαρουπάλευρο και το ελαιόλαδο. Σταματάμε τη λειτουργία και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ ανάδευσης. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και ψιλοκομμένα τα φύλλα της μέντας. Ανακατεύουμε καλά ώστε να βεβαιωθούμε πως κάθε μπουκιά θα προσφέρει εκτός από το κακάο, τη γεύση της φράουλας και λίγο από το άρωμα της μέντας. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 12 εκ (η σε 2 μικρότερα) και το αφήνουμε στο ψυγείο ώστε τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους.

Την επόμενη μέρα απολαμβάνουμε !!

* Προτιμώ πάντα καρύδια που έχω προμηθευτεί μαζί με το κέλυφός τους. Έχω παρατηρήσει πως έχουν πιο ήπια και πιο φυσική γεύση σε αντίθεση με κάποια συσκευασμένα που νιώθω σαν να έχουν κάτι περίεργα έντονο.

** Στην πρώτη δοκιμή χρησιμοποίησα ωμό κακάο, όμως μου φάνηκε πως χάθηκε λίγο η γεύση του. Την δεύτερη έβαλα κανονικό (καβουρδισμένο δηλαδή) καλής ποιότητας και η σοκολατένια γεύση απογειώθηκε. Ίσως την άλλη φορά να δοκιμάσω πάλι ωμό, αλλά σε μεγαλύτερη ποσότητα μαζί με ελάχιστο αλάτι Ιμαλαΐων.

rawbrownie2

rawbrownierevisited12 (1 of 1)

Τέλος όπως θα προσέξατε η σημερινή φωτογράφιση είναι κάπως περιορισμένη. Δυστυχώς η κεντρική φωτογραφία όσες φορές και αν την τράβηξα και όση επεξεργασία και να δοκίμασα να της κάνω τελικά δεν με ικανοποίησε. Ρίξτε μια ματιά, δεν ξέρω ίσως να μην είναι και τόσο χάλια αλλά ένιωθα πως κάπως δεν δένει με το υπόλοιπο site … Στο μυαλό μου είχα ένα πιο ατμοσφαιρικό concept που δεν κατάφερα να μεταφέρω στη φωτογραφία :(

http://www.neanikon.gr/rawbrowniestrabberryandmint/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *