Παγωτό Brownies με Μους σοκολάτας από τον Γιώργο Λέκκα!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ενα γλυκό που θα γίνει ανάρπαστο!! φτιάξτε το γιατί θας σας ξεκουράσει αργότερα !!!

Μερίδες 15

Χρ. Πρ 20

Χρ.ψης 12΄

Χρ.παγ 4 ώρες

 

Υλικά

 

Για την μους σοκολάτας:

 

20 γρ φύλλα ζελατίνης

 

350 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα σε κακάο

 

2 κ.σ κακάο

 

125 γραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

 

600ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί

 

Για το γλάσο:

 

300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

 

280 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

Για το μπράουνις:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα σε κακάο

 

100 γρ ανάλατο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο

 

275 γραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

 

5 αυγά

 

130 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις

 

2 φλιτζάνια τσαγ καρύδια ψιλοκομμένα

 

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

 

Διαδικασία

 

Για την προετοιμασία της μους σοκολάτα: σε ένα μεσαίο μπόλ μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Σε ένα μπέν μαρί λιώστε την σοκολάτα και αφήστε να είναι χλιαρή. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα. Προσθέστε τη ζελατίνη. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης καλά. Ρίξτε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε. Αδειάστε σε ένα μεγάλο μπόλ το μείγμα. Ρίξτε σταδιακά την σαντιγί και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει ή μούς σοκολάτας.

 

Για να το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) ρίξτε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε αργά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν.

 

Για να προετοιμάσεις το μπράουνις: Σε ένα μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) ρίξτε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε αργά μέχρι να ομογενοποιηθούν. κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε να είναι χλιαρό. Σε ένα μπόλ χτυπήστε με μίξερ χειρός τα αυγά μέχρι αφρατέψουν. Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα καρύδια και ανακατέψτε με την σπάτουλα σιλικόνης. Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 x 45 εκ.ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C  για 10 με 12 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 1 ώρα. Απλώστε την μούς σοκολάτας και βάλτε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Βγάλτε και απλώστε το γλάσο σοκολάτας. Κόψτε και σερβίρετε.

 

 

http://www.lekkas-giorgos.com/2012/07/brownies_17.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *