Brownies με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο- Peanut Butter and Chocolate Brownies, by Akis and akispetretzikis.com!

Συστατικά

Για τα brownies

  • 110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια 5 χιλιοστών
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κομματάκια
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 βανίλια
  • 130 γρ. αλεύρι

Για την επικάλυψη

  • 300 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια των 5 χιλ.
  • 150 γρ. φυστίκια

 

 

Clock

45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε τη φίλη μας Ξανθή Πάργα για την υπέροχη συνταγή της!

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά.
  • Αφού λιώσει το μείγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα και μετά τα αυγά και τη βανίλια.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα.
  • Σε ένα ταψί 20 x 28 εκ. βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
  • Βουτυροκακαώνουμε και την λαδόκολλα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και βάζουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στα μικροκύματα στα 800 watt για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο.
  • Μόλις είναι έτοιμη η βάση μας αφαιρούμε από το φούρνο.
  • Απλώνουμε πάνω από τη βάση τη λιωμένη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο και πασπαλίζουμε με τα φυστίκια.
  • Αφήνουμε να παγώσει το γλυκό στο ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/brownies-me-sokolata-kai-fystikovoytyro

Peanut Butter and Chocolate Brownies

 

Ingredients

For brownies:

  • 110 g dark chocolate couverture, cut into 5 mm pieces
  • 180 g butter, at room temperature, cut into cubes
  • 350 g granulated sugar
  • 3 eggs, lightly beaten
  • ½ teaspoon vanilla extra or 1 packet vanilla extract
  • 130 g all-purpose flour

For coating:

  • 300 g peanut butter
  • 300 g milk chocolate couverture, cut into 5 mm pieces
  • 150 g peanuts

 

Clock

45 minutes
Preparation Time
Shares

Family
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method

We’d like to thank our friend Xanthi Parga for her wonderful recipe!

  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Place the dark chocolate couverture in a bowl, Cover with plastic wrap and microwave for 2 minutes at 800 watts.
  • When it has melted, add the sugar and stir.
  • Add the eggs and vanilla and stir to combine.
  • Add the flour and mix until it is completely incorporated.
  • Line both bottom and sides of a 20×28 cm baking pan with parchment paper.
  • Grease with butter and dust with cocoa powder.
  • Add mixture and bake for 30-35 minutes.
  • Remove from oven and set aside to cool.
  • Place the milk chocolate in a bowl. Cover with plastic wrap and microwave for 1 minute at 800 watts.
  • When it has melted, add the peanut butter.
  • Pour mixture over brownies in the baking pan. Sprinkle with peanuts.
  • Refrigerate to chill, cut into pieces and serve!

 

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/keik-mpiskota/brownies-me-sokolata-kai-fystikovoytyro

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *