Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Συστατικά:

Υλικά για περίπου 12 κομμάτια:

Για τη ζύμη:
1 αυγό,
50 γρ ζάχαρη,
150 γρ κρέμα γάλακτος,
60 γρ βούτυρο,
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
100 γρ Kölln Cranchy Musli Chocolate & Bisquit,
2 κουταλάκια κακάο,
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα.

Για την κρέμα:
200 γρ τυρί κρέμα,
40 γρ ζάχαρη αχνή,
1 βανίλια,
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Διατροφικές πληροφορίες ανά τεμάχιο:
928 kJ, 222 kcal, 12 g λίπους, 23 g υδατάνθρακες, 1 g ινών, 5 g πρωτεΐνης

Προετοιμασία:

Για τα Mufins:

Προθερμαίνετε το φούρνο.
Σε ένα κατσαρολάκι λειώνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Χτυπάτε σε μεταλλικό μπωλ με τον αυγοδάρτη το αυγό και την κρεμά γάλακτος μέχρι να δέσουν και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τα Kölln Cranchy Musli Chocolate & Chocolate Bisquit, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε.
Τέλος προσθέστε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχεία.

Αλείψτε τη φόρμα με βούτυρο και πασπαλίστε με αλεύρι. Ρίχνετε μέσα το μίγμα και ψήνετε.
Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο αφαιρούμε τα muffins  και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

Για την κρέμα:

Αναμείξτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το μέλι μέχρι να έχει κρεμώδη ύφη.

Κόψτε τα muffins   (αφού κρυώσουν) με ένα οδοντωτό μαχαίρι οριζόντια περίπου στη μέση και απομακρύνετε το άνω μέρος. Τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα στο  κάτω μέρος του Muffin και σκεπάστε ξανά.

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 40 λεπτά.
Χρόνος ψησίματος: περίπου 20 λεπτά.
Σε φούρνο με αντιστάσεις στους 180° C.
Σε φούρνο αέρα: 160° C.

Tip:

Για φρουτώδη παραλλαγή, μπορείτε να τεμαχίσετε σε μικρά κομμάτια μερικά cranberries ή βατόμουρα και να τα ανακατέψετε με τη κρέμα.

 

http://kolln.gr/recipe/6/sokolate-nia-mufin

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.