DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet
Τα πιο brownie μάφινς

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Αυτά τα brownie μάφινς έχουν πυκνή και ζουμερή υφή, βαθιά σοκολατένια γεύση, πλούσιο άρωμα και διατηρούν τέλεια το σχήμα τους. Και είναι φανταστικά όταν βουτηχτούν σε ζεστό καφέ ή γάλα!
Μερίδες: 12
Υλικά:
  • 165 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 165 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 85 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 55 γραμμ. κακάο
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 200 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  2. Σε μικρό αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσουν.
  3. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο.
  4. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι μαζί με το κακάο.
  5. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη και τα χτυπάμε για 4-5′, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη και ανοιχτόχρωμη κρέμα.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε πρώτα το σοκολατένιο μίγμα και κατόπιν το αλεύρι μαζί με το κακάο.
  7. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τις ενσωματώνουμε με μία ελαστική σπάτουλα.
  8. Αδειάζουμε το μίγμα σε 12 φόρμες σιλικόνης (εάν χρησιμοποιήσουμε μεταλλικές φόρμες, φροντίζουμε να τις βουτυρώσουμε προτού τις χρησιμοποιήσουμε) και ψήνουμε τα brownies για 25-30′.
  9. Εάν θέλουμε να ελέγξουμε με οδοντογλυφίδα, έχουμε υπόψη μας ότι τα μάφινς δεν πρέπει να βγουν εντελώς στεγνά, αλλά με λίγα υγρά ψίχουλα.
Σημειώσεις:
Η αρχική συνταγή εδώ.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.