Υγρό κέικ σοκολάτας, από την Μαριλού Παντάκη, την Nestlé Dessert και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κέικ για τους εραστές της μαύρης σοκολάτας!

«Εάν δεν έχει σοκολάτα δεν είναι γλυκό!» Αυτή τη φράση την έχω ακούσει ξανά και ξανά απο διάφορους ανθρώπους στη ζωή μου και καθόλου δε συμφωνώ. Λατρεύω όλα τα γλυκά και θεωρώ οτι κάθε γλυκό -η πορτοκαλόπιτα, το ραβανί, η τάρτα λεμονιού και τόσα άλλα που δεν περιέχουν ίχνος σοκολάτας- έχει τη δική του ώρα και στιγμή, αναλόγως τη διάθεση. Όμως, εάν θέλω να είμαι ειλικρινής στον εαυτό μου και σ’ εσάς, η σοκολάτα και συγκεκριμένα η μαύρη σοκολάτα θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Όπως ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχει και αυτό το υγρό κέικ σοκολάτας, φτιαγμένο με κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% Κακάο με μια συνταγή τόσο επικίνδυνα εύκολη που θα σας στείλει κατευθείαν στην κουζίνα!


Φτάνει μόνο μία αυθεντική, βελούδινη κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% Κακάο, μερικά αυγά, βούτυρο, ζάχαρη, λίγη βανίλια και μία -ναί,μόνο μία!- κουταλιά αλεύρι για να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα υπέροχο υγρό κέικ σοκολάτας με αφράτη υφή, τραγανή κρούστα και σοκολατένια γεύση που θα ικανοποιήσει όλους τους chocoholics...Κάτι ανάμεσα σε μπράουνι και σουφλέ, το υγρό κέικ σοκολάτας είναι αρκετά φινετσάτο για να κλείσει ένα πιο εορταστικό τραπέζι αλλά και αμετανόητα απλό για εκείνες τις μέρες που χρειαζόμαστε ‘κάτι γλυκό’ (κάθε μέρα).

Υγρό κέικ σοκολάτας

  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Εκτέλεση

1) Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι (20 ή 22 εκατοστά διάμετρο), το περνάμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε και τη λαδόκολλα.

2) Κόβουμε την κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% Κακάο σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (ένα μεταλλικό μπόλ, πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει), ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς και τα δύο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε το μπόλ στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.

3)Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά το καθένα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4)Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190οC, για 25-30 λεπτά ή μέχρι το κέντρο του κέικ να δείχνει ψημένο και να έχει σχηματίσει κρούστα με «τραγανές» άκρες.

5)Βγάζουμε το κέικ απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψάκι για τουλάχιστον 10 λεπτά και αφού το αφαιρέσουμε προσεκτικά, το τοποθετούμε σε πιατέλα με την κρούστα προς τα πάνω. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέχρι να σερβίρουμε.

Το υγρό κέικ σοκολάτας σερβίρεται καλύτερα αν, αφού κρυώσει λίγο απο το φούρνο, το βάλετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

#LoveOnly,
Madame Ginger

 

http://www.madameginger.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/glyka/sokolata/ygro-keik-sokolatas/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *