Νηστίσιμα ‪‎brownies‬ με σοκολάτα και ταχίνι- Vegan Chocolate tahini Brownies, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!

Ένα εύκολο, γρήγορο και νηστίσιμο γλυκό που θα σε γεμίσει ενέργεια οποιαδήποτε στιγμή της μέρας!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 

Για το brownies
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
150 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
150 γρ. ταχίνι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
50 γρ. κονιάκ
λίγο κακάο και λίγο ηλιέλαιο γι το άλειμμα
Για την κρέμα ταχίνι
100 γρ ταχίνι
60 γρ μέλι
ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια ακουμπάμε πάνω ένα γυάλινο μπολ προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό.
Βάζουμε τη σοκολάτα στο μπολ και λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι.
Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά, και μετά προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι.
Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζι το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα και την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα.
Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ελαφρά για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί 25×30 εκ. και μετά πασπαλίζουμε με κακάο για να μην μας κολλήσει το γλυκό.
Επιλέγουμε κακάο και όχι αλεύρι για να μην φαίνονται τα άσπρα στίγματα όταν το ξεφορμάρουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 18 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι με το μέλι.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το brownies από το φούρνο το καλύπτουμε με την κρέμα ταχίνι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο.

 

 

http://coolartisan.net/gr/?recipe-post=vegan-chocolate-tahini-brownies

DSC_0504

 

Vegan Chocolate tahini Brownies

An easy, quick and vegan desert that will fill you with energy anytime during the day!

 

INGREDIENTS

For the brownies
100 g. dark chocolate
150 g. flour sifted
1/2 teaspoon baking powder sifted
1/2 teaspoon cinnamon
150 ml. orage juice (room temperature)
zest from 2 oranges
150 g. tahini
150 g. powdered sugar
100 g. chocolate drops
50 g. brandy
cocoa and sunflower oil (to cover the pan)
For the tahini cream
100 g. tahini
60 g. honey
INSTRUCTIONS

Preheat oven on to 180°C.
Fill a pot with water and wait until it reaches boiling point over medium heat.
Put a glass bowl on the pot. Be careful so that it does not touch the water.
Put chocolate in the bowl and melt it in the double-boiler way.
Mix chocolate pieces with a spatula until melted.
Add tahini and mix well and then add brandy and orange juice.
At the same time in a bowl sift together flour, baking powder, cinnamon, powdered sugar and finally add the zest.
Fold two mixtures in one with a spatula and let it cool down for five minutes.
Add chocolate drops and mix well.
Spread sunflower oil on a baking pan 25×30 cm. and then sprinkle some cocoa to prevent sticking desert.
Prefer cocoa than flour to avoid white marks.
Pour mixture in the baking pan and bake for 18 minutes.
Mix tahini and honey in a bowl.
Five minutes before it’s baked, remove brownies from the oven and cover them with the tahini and honey cream. Then put brownies back in the oven.

 

 

http://coolartisan.net/?recipe-post=vegan-chocolate-tahini-brownies

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *