Bolero-Biodiet

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

175 γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

113 γρ κουβερτουρα κομμένη σε κομματάκια

200 γρ λευκή ζάχαρη

200 γρ καστανή ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 βανίλιες

95 γρ άγλυκο κακάο σκόνη κοσκινισμένο

125 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι κοφτό αλάτι

225 γρ δάκρυα σοκολάτας γάλακτος

tree-rena2

 

 

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς.

Βουτυρώστε ένα μακρόστενο  ταψί 33 επί 22 cm ,στρώστε το με χαρτί ψησίματος

( να προεξέχει γύρω γύρω) και βουτυρώστε το και αυτό.

Σε μεγάλο μπωλ πάνω  σε μπαίν μαρί λιώστε το βούτυρο και την μισή κουβερτούρα.

Προσθέστε την ζάχαρη και ανακατέψτε να λιώσει.

Ρίξτε μέσα ( ανακατεύοντας) τα αυγά.

Προσθέστε τις βανίλιες,το κακάο , το αλεύρι , το αλάτι , την υπόλοιπη κουβερτούρα

και τα δάκρυα σοκολάτας γάλακτος.

Η ζύμη σας θα είναι  πυκνή.

Απλώστε με μια σπάτουλα στο ταψί σας.

Ψήστε για 15-20 λεπτά και μετά δοκιμάστε να δείτε αν ψήθηκαν τα μπράουνις

βυθίζοντας ένα σουβλάκι στο γλυκό σας.

Αν βγαίνει καλυμμένο με υγρή ζύμη δεν έχουν γίνει ακόμα.

Αν βγαίνει μόνο με λίγα υγρά ψίχουλα τα μπράουνις είναι έτοιμα.

Βγάλτε και αφήστε να κρυώσουν.

Κόψτε τα σε τρίγωνα (όπως θα δείτε στην φωτο).

Λιώστε λευκή σοκολάτα  και χρωματίστε την με λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής .

Κάντε ζίγκ ζάγκ γραμμές πάνω στα μπράουνις -δενδράκια και πασπαλίστε με χρωματιστά

καραμελάκια.

 

Tips: Αν ο φούρνος σας είναι πολυ δυνατός ψήστε τα λιγότερο …

 

 Καλές γιορτές!!

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

tree-rena3

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
  
 
https://koykoycook.gr/?p=22796
 
 
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *