Χριστουγεννιάτικα Brownies, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως το νοστιμότερο και ευκολότερο Μπράουνις που φάγετε και φτιάξατε ποτέ. Ένα πραγματικά υπέροχο Μπράουνις με βατόμουρα και σταγόνες λευκης σοκολάτας, που του δίνουν μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη νότα. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και απολαύστε ένα τέλειο σοκολατένιο μπράουνις.

 

Μερίδες: 24

συνταγή icon Χρόνος: 20 λ + 35 λ ψήσιμο + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα σμέουρα/βατόμουρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας  ή σοκολάτα λευκή κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα ταψί διαστάσεων βάσης 27×17 εκ. , βάθος 4 εκ. περίπου και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ.
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια βουτύρου και μαύρης σοκολάτας κουβερτούρας ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς για 5 λ.
  3. Τοποθετείτε σε μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε και τα 2 αλεύρια κοσκινισμένα και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Ρίχνετε το μισό μείγμα στο τηγάνι και στρώνετε από πάνω τα βατόμουρα και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ περίπου μέχρι το μείγμα είναι σταθερό στην αφή. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί να κρυώσει εντελώς και μετά το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  5. Το βγάζετε από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε και το κόβετε σε 24 μικρά κομμάτια.  Το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Σημείωση: Διατηρείτε τα Brownies  σε ένα αεροστεγές δοχείο σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο, αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός.  Τα Brownies μπορούν επίσης να αποθηκευτούν στην κατάψυξη έως και 3 μήνες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Καλά Χριστούγεννα

candelas-01

Πηγή

 

https://www.sintayes.gr/syntages/21034/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=1221141112-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-1221141112-242767229

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *