Ζουμερό brownie με ψημένο cheesecake, από την Νικολέτα Τζηρίνη και το thinkdrops.gr!

Για να λύσουμε το αιώνιο δίλημμα: να φάω κάτι με σοκολάτα ή χωρίς; Δηλαδή θέλω γλυκό, αλλά όχι και πολύ γλυκό… Δηλαδή γλυκό, αλλά με κρέμα, δροσερό, αλλά θέλω και με σοκολάτα… Και εντέλει καταλήγεις να τρως μπαμπάδες με μιλφέιγ και σοκολατένιο κέικ της μάνας σου!

Υλικά για το brownie

  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Υλικά για το cheesecake

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε ένα μπολ σε μπεν μαρί (κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχουμε το μπωλ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό). Αφού λιώσει και κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα αντικολλητική. Αν δεν έχουμε αντικολλητική, βουτυρώνουμε και κακαώνουμε (από το ρήμα κακαώνω) τη φόρμα μας. Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα έως ότου μαλακώσει λίγο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά.

Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ενσωματωθούν τα υλικά και ρίχνουμε και αυτό το μείγμα πάνω από το μείγμα του brownie. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα δύο μείγματα πολύ λίγο, μόνο για το σχέδιο.

Ψήνουμε για 35′.

Σερβίρουμε είτε ζεστό είτε κρύο με άπειρες φράουλες.

 

http://www.thinkdrops.gr/2016/05/20/zoumero-brownie-me-psimeno-cheesecake/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *