VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Απολαυστικό και κρεμώδες αυτό το κέικ είναι τέλειο κάθε στιγμή, ακόμα και για πρωινό. Διατηρήστε το αναλοίωτο και ολόφρεσκο για 3 ημέρες (αν μείνει ψίχουλο…), εκτός ψυγείου, σκεπασμένο καλά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Χρόνος Προετοιμασίας:

20΄
Χρόνος Εκτέλεσης:

1 ώρα

 

  • Για 6 – 8 μερίδες
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. σκόνη κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 αυγά, βιολογικά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (θα το βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε στρογγυλά κεσεδάκια, αλλιώς χρησιμοποιήστε τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια)
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
  • 250 γρ. καρότα, τριμμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρά μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω το μασκαρπόνε (ή το τυρί κρέμα) και τη βανίλια και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά σε λείο και ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνω τα τριμμένα καρότα, ανακατεύω και προσθέτω αργά και σε δόσεις το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ.

Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και το ψήνω για 1 ώρα, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει.  Ξεφορμάρω το κέικ, το οποίο έχει ιδιαίτερα υγρή υφή και μοιάζει σαν να έχει σιροπιαστεί και το αφήνω να κρυώσει επάνω σε σχάρα.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1026&page=NaN

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *