• Μερίδες: 12

  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • βούτυρο: 75 γρ., λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • αλεύρι: 225 γρ. για όλες τις χρήσεις
  • μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά της σούπας
  • αλάτι: λίγο
  • ζάχαρη: 50 γρ.
  • καρυδόψιχα: 50 γρ. τριμμένη
  • σοκολάτα κουβερτούρα: 100 γρ., κομμένη σε κομματάκια
  • κονιάκ: 3-4 κουταλιές της σούπας
  • γάλα: 175 ml
  • πορτοκάλι: 1, ο χυμός και το ξύσμα του
  • αυγό: 1 χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλείφετε 12 φορμάκια ή θήκες με λίγο βούτυρο. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα καρύδια και ανακατεύετε.

  2. Σε άλλο μπολ αναμειγνύετε το γάλα με το χύμο του πορτοκαλιού, το κονιάκ, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Τα χτυπάτε ελαφρά με το πιρούνι.

  3. Προσθέτετε κατόπιν το υγρό μείγμα σιγά – σιγά στο μείγμα με το αλεύρι και τα καρύδια, χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά.

  4. Μοιράζετε το μείγμα του κέικ σε φόρμα με θήκες για μάφιν ή σε ατομικά φορμάκια, αφού τα βουτυρώσετε, γεμίζοντας τα 2/3 του ύψους τους. Τα ψήνετε στους 180° C, 20′ περίπου, μέχρις ότου φουσκώσουν.

Συμβουλή

Αν θέλετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγη επιπλέον καρυδόψιχα ή βάζετε από μισό καρύδι σε κάθε κεκάκι.

 

https://tinyurl.com/vwqjm6e

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *