Ατομικά κέικ με σοκολάτα, καρύδια και κονιάκ, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- βούτυρο: 75 γρ., λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
- αλεύρι: 225 γρ. για όλες τις χρήσεις
- μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά της σούπας
- αλάτι: λίγο
- ζάχαρη: 50 γρ.
- καρυδόψιχα: 50 γρ. τριμμένη
- σοκολάτα κουβερτούρα: 100 γρ., κομμένη σε κομματάκια
- κονιάκ: 3-4 κουταλιές της σούπας
- γάλα: 175 ml
- πορτοκάλι: 1, ο χυμός και το ξύσμα του
- αυγό: 1 χτυπημένο
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλείφετε 12 φορμάκια ή θήκες με λίγο βούτυρο. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα καρύδια και ανακατεύετε.
Σε άλλο μπολ αναμειγνύετε το γάλα με το χύμο του πορτοκαλιού, το κονιάκ, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Τα χτυπάτε ελαφρά με το πιρούνι.
Προσθέτετε κατόπιν το υγρό μείγμα σιγά – σιγά στο μείγμα με το αλεύρι και τα καρύδια, χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά.
Μοιράζετε το μείγμα του κέικ σε φόρμα με θήκες για μάφιν ή σε ατομικά φορμάκια, αφού τα βουτυρώσετε, γεμίζοντας τα 2/3 του ύψους τους. Τα ψήνετε στους 180° C, 20′ περίπου, μέχρις ότου φουσκώσουν.
Συμβουλή
Αν θέλετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγη επιπλέον καρυδόψιχα ή βάζετε από μισό καρύδι σε κάθε κεκάκι.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Υγρό κέικ μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλου με φρέσκα σύκα, από το sintayes.gr!
"Σοκολατένιος παράδεισος", από την Σόφη Τσιώπου και τις "Λιχουδιές της Σόφης"!
Aγαπημένο κέικ ζέβρα, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το Spoon 'n Love!
Ατομικά λάβα κέικ, από το icookgreek.com!
Coconut cupcakes από την Μαριλού Μαντά και το "Thinkdrops" !
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με χαλβά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Αφήστε μια απάντηση