Ατομικά λάβα κέικ, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ολόκληρα αυγά
2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομμάτια τα βάζετε σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Αφήνετε το μείγμα για 2′-3′ να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τα ολόκληρα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Αδειάζετε το μείγμα των αυγών στη σοκολάτα κι ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα.
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το προσθέτετε στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά σε 6 ατομικά φορμάκια και μοιράζετε το γλυκό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 9′-10′. Σερβίρετε τα λάβα κέικ, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη. Διαφορετικά μπορείτε να σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος.
Συμβουλή: Ανάλογα με την ένταση του φούρνου μπορεί να χρειαστεί 1 λεπτό λιγότερο ή περισσότερο. Ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί η λαχταριστή κρούστα γύρω γύρω αλλά να μείνει ρευστή σοκολάτα εσωτερικά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σουφλέ σοκολάτας Λάβα (Video), από το sintayes.gr!
Πανεύκολο κέικ σοκολάτας, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Aγαπημένο κέικ ζέβρα, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το Spoon 'n Love!
Νηστίσιμο, αφράτο κέικ με σοκολάτα χωρίς mixer, από το "Όλα Νηστίσιμα"!
Κέικ μωσαϊκό ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ(VIDEO), από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Μους σουφλέ, παιχνίδι για δύο, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Αφήστε μια απάντηση