Κέικ μπισκότου με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, από την “Αλλατίνη Χειρονομία- αγάπης”!

Υλικά

Για το κέικ:
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
225 γρ. βούτυρο 
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
1 φλιτζάνι καραμέλες βουτύρου 


Για την επικάλυψη φυστικοβούτυρου: 


225 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Μια πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Για την διακόσμηση:
1 φλιτζάνι σαντιγί
3 κουταλιές της σούπας σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι μαλακά ζαχαρωτά
2 κουταλιές της σούπας μαλακές καραμέλες βουτύρου
1/2 φλιτζάνι σιρόπι καραμέλας

 


Εκτέλεση 


Για το κέικ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα στρογγυλό ταψί.
Στο μίξερ, ρίξτε το βούτυρο και τα δυο είδη ζάχαρης και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Πάρτε ένα άλλο μπολ και ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κρέμα ταρτάρ. Ρίξτε το μείγμα με τα ξηρά συστατικά στο μείγμα του μίξερ και ανακατέψτε πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε και τις σταγόνες σοκολάτας και τις καραμέλες και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν στο μείγμα.
Απλώστε το μείγμα σας στο ταψί και ψήστε το για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το αφαιρέσετε από το ταψί.
Για την επικάλυψη φυστικοβούτυρο:
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο μέχρι να συνδυαστούν. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μετά από κάθε προσθήκη. Μόλις η επικάλυψη σας είναι έτοιμη απλώστε την πάνω από το κέικ σας και με τη βοήθεια ενός κορνέ διακοσμείστε τις άκρες του.
Για την διακόσμηση:
Πάρτε τη σαντιγί και απλώστε την στο κέντρο του κέικ σας. Στη συνέχεια, τοποθετείστε στο κέντρο τη σοκολάτα, τις καραμέλες, τα ζαχαρωτά και περιχύστε το γλυκό με το σιρόπι καραμέλας. Θα αντισταθείτε σε τέτοιο γλυκό;

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *