Κέϊκ “Black Forest”, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες: 12

 Χρόνος: 40 λ + 1:30 ώρα ψήσιμο

 Δυσκολία: Εύκολη

Μια συνταγή για ένα υπέροχο και λαχταριστό κέϊκ. Ένα φανταστικό Κέϊκ “Black Forest” που θα σας εντυπωσιάσει και θα εντυπωσιαστείτε με τη γεύση του και την εμφάνισή του.

Υλικά συνταγής

 

  • Για το σοκολατένιο κέϊκ / παντεσπάνι:
  •               200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
    • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
    • 2 αυγά
    • 190 γρ. [1 1/4 φλ.] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 1 κ.γ. μπέϊκιν
    • 55 γρ. [1/2 φλ.] αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
    • 125 ml [1/2 φλ.]  γάλα
    • 30 γρ. [1/4 φλ.] κακάο σκόνη
    • Για τη συναρμολόγηση:
    • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
    • 220 γρ. μαρμελάδα κεράσι με κομμάτια από κεράσια *
    • 140 γρ. στραγγισμένο γλυκό βύσσινο 
    • 80 ml λικέρ κεράσι
    • Για τη σοκολατένια σως:
    • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
    • 60 ml [1/4 φλ.] κρέμα γάλακτος
    • 1 κ.σ. σιρόπι από το στραγγισμένο βύσσινο
    • 1 σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη σε φλούδες

     

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

    Εκτέλεση συνταγής

     

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160C στις αντιστάσεις ή στους 140C στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε καλά με λαδόκολλα.
    2. Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί, τη προσθέτετε στο μείγμα ζάχαρης βουτύρου μαζί με τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά πλήρως. Συνεχίζετε χτυπώντας να προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με το μπέϊκιν, τη σκόνη αμυγδαλόψιχας, τα γάλα και το κακάο.
    3. Μόλις ομογενοποιηθούν με το χτύπημα όλα τα υλικά, τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί, το ισιώνετε στη κορυφή και ψήνετε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να μισοκρυώσει και μετά το μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
    4. Για της σως σοκολάτας: Βάζετε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, ανακατεύετε και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία κρέμα. Αφήστε τη στην άκρη να μισοκρυώσει.
    5. Για τη συναρμολόγηση: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε τη μαρμελάδα και ανακατεύετε με μια μαρίζ ή σπάτουλα πολύ απαλά να ενσωματωθεί.  
    6. Με κοφτερό πριονωτό μαχαίρι κόβετε σε 3 στρώματα το κέϊκ / παντεσπάνι. Τοποθετείστε το ένα στρώμα, τη βάση, σε πιατέλα και την αλείφετε με πινέλο με το μισό λικέρ κεράσι. Στρώνετε ισομερώς από πάνω το μισό μείγμα σαντιγί/μαρμελάδα και πασπαλίζετε με τα μισά κεράσια. Επαναλαμβάνετε με στρώση παντεσπάνι, άλειμμα με λικέρ, σαντιγί και τα άλλα μισά κεράσια και τελειώνετε σκεπάζοντας με τη τελευταία στρώση παντεσπάνι/κέϊκ.
    7. Περιχύνετε με στη σως σοκολάτας και γαρνίρετε με φλούδες τριμμένης σοκολάτας.

     

    * Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γλυκό κουταλιού.

    Πηγή: taste.com.au/Taste Magazine – September 2013 , Page 89 /Recipe by Michelle Southan /Photo by Jeremy Simons & Sam McAdam-Cooper

https://www.sintayes.gr/syntages/keik-black-forest/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *