Κέικ αμαρτωλό από την Ηλιάννα και τις “ΜαγειρικέςΔιαδρομές”!

Σοκολάτα παντού! Για να τη χορτάσουμε όλοι μας!!

Συστατικά
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα κακάο
  • ¼ κ.γλ. σόδα
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 3 κρόκοι και 5 ασπράδια
  • Μισή κούπα γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακιά
  • 4 βανίλιες
  • 1/3 κούπας ζεστό νερό
  • 1 σακουλάκι ψηφίδες σοκολάτας (100 γρ.) ανακατεμένες σε  2 κ.σ. αλεύρι που θα αφαιρεθεί από το σύνολο του αλευριού.

                  Γλάσο

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1/3 άχνη
  • 1 βανίλια
  • ½ κούπα κρέμα ή γάλα
Οδηγίες

  1. Βουτυρώνω καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ και στη συνέχεια κοσκινίζω μέσα σκόνη κακάου να πάει παντού. Τινάζω τη φόρμα και την αφήνω να περιμένει.
  2. Σε μπολ ανακατεύω με το κουτάλι το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι.
  3. Ρίχνω τα αυγά , το γάλα και το βούτυρο και χτυπώ με το μίξερ για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτω το ζεστό νερό και χτυπώ για 1 λεπτό.
  5. Τέλος ρίχνω και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύω ελαφρά.
  6. Αδειάζω στη φόρμα τη ζύμη μου και τη στρώνω χτυπώντας ελαφρά τη φόρμα στο τραπέζι. Στη συνέχεια βυθίζω ελαφρά μια σπάτουλα στο κέντρο της φόρμας και την περνώ περιμετρικά της φόρμας ώστε να αφήσει ένα αυλάκι. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μη φουσκώσει άσχημα το κεικ μας στο κέντρο.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 1 ώρα περίπου. Κάνω προς το τέλος το έλεγχο με το καλαμάκι ή το μαχαίρι και αν η λάμα βγει καθαρή τότε το κεικ είναι έτοιμο.
  8. Αφήνω για κανένα 15 λεπτο στη φόρμα και μετά αναποδογυρίζω το κέικ σε πιατέλα και αφήνω να κρυώσει.
  9. Φτιάχνω το γλάσο αφού λιώσω τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω την άχνη, τη βανίλια και από την κρέμα όση μου χρειαστεί ώστε να έχω την επιθυμητή ρευστότητα.
  10. Το στολίζω το κέικ με διάφορους τρόπους όπως περιχύνοντας μόνο με γλάσο ή με γλάσο και καβουρντισμένο αμύγδαλο και στολίζοντας το αν θέλουμε και με φράουλες, όπως βλέπετε στην
  11. εικόνα.

 

 

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εμφάνιση και Γεύση στον Υπέρτατο βαθμό!!!
Σχόλιο από Δημητρα , Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικα αμαρτωλό κεικ!!!! Θα ηθελα να ρωτησω οταν λες κουπες εννοεις φλυτζανα τσαγιου ή κατι άλλο?
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εναι παιδι ,μου πειρασμος,σεισμος,……σουπερ!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο κέικ Ηλιάννα! Και η παρουσίαση σούπερ!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2010
Δήμητρα, οι κούπες που χρησιμοποιώ πάντα είναι οι δοσομετρικές κούπες με όγκο 240 ml. Θα βάλω φωτογραφίες στο φόρουμ να δεις.
Σχόλιο από Λενιω , Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
2000 σκουφακια!!!!!!! αχ και αυτες οι φραουλες πανω απο την αμαρτια!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2010
Αριστο και όμορφο ,σίγουρα θα το κάνω αυτό το κέικ!!!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μμμμμμμ…τέλειο το αμαρτωλό κέικ….και η εμφάνιση σούπερ!!!!!

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *