Ένα αφράτο και ζουμερό κέικ, όχι πολύ γλυκό και ετοιμάζεται πολύ γρήγορα.

Συστατικά

  • Η κούπα είναι των 250 ml

  • 150 γρ.δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι

  • 1 κούπα αλεύρι

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 1 κούπα γάλα

  • 1/2 κούπα σπορέλαιο

  • 3 αυγά

  • 2 κ.σ κακάο

  • 2 βανίλιες

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1/2 κ.γ κανέλα (προαιρετικά) εγώ έβαλα

  • 2 κ.γ μπέικιν

  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη

  • 1 κ.σ μαργαρίνη

  • 1 κ.σ μέλι

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζω το αλεύρι  το κακάο την κανέλα και το μπέικιν σ ένα μπολ.

  2. Στο μπλέντερ ρίχνω τα αυγά,ζάχαρη,σπορέλαιο,γάλα,βανίλιες,αλάτι,και ξύσμα και χτυπάω για  1 λεπτό.

  3. Προσθέτω και τα δαμάσκηνα και πολτοποιώ λίγο ακόμα να κοπούν σε μικρότερα κομματάκια,αλλά να μη διαλυθούν τελείως.

  4. Αδειάζω το μίγμα μου σε ένα μπολ και προσθέτω όλο το κοσκινισμένο μίγμα των στερεών υλικών και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι.(Δεν το χτυπάω)

  5. Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μικρή φόρμα ή ταψάκι 20-23 εκ.περίπου γιατί η δόση είναι μικρή.

  6. Ψήνω στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.

  7. Λίώνω τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη στα μικροκύμματα σε χαμηλή θερμοκρασία,( αλλιώς σε μπεν μαρί ) και προσθέτω αφού λιώσει και το μέλι.

  8. Περιχύνω το κέικ όσο είναι χλιαρό και γαρνίρω με λίγα δαμάσκηνα

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγη ειδα απο τη Σοφία Τσιώπου
Αν θέλουμε μίγμα για την κανονική φόρμα τη στρογγυλή για κέικ τότε κάνουμε διπλή δόση.

 

http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/keik-me-damaskhna-kai-kakao.html

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *