Κέικ με κακάο και σοκολάτα, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Έχω κακάο με  χώρα προέλευσης το Περού που μου χάρισε μια φίλη” μου είπε η Μάνια μια μέρα στο δρόμο και με ρώτησε αν έχω κάποια συνταγή για κέικ με κακάο . Έχω ένα κέικ στο αρχείο των συνταγών μου με φωτογραφικό υλικό , έτοιμο , φουλ στο κακάο και στη σοκολάτα , μα δεν είμαι σίγουρη ότι προλαβαίνω να το δημοσιεύσω , της απάντησα. Μα τελικά κάθισα και το έγραψα και μάλιστα το ξαναέφτιαξα και ήταν υπέροχο , με πλούσια γεύση και ακόμα πιο πλούσια επικάλυψη. Μπορεί να μην εχουμε κακάο από το Περού αλλά να έχουμε κέφι , αγάπη και μεράκι και αν επιλέξουμε ένα κακάο καλής ποιότητας καθώς και μια σοκολάτα-κουβερτούρα πλούσια σε κακάο το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει…σίγουρα!

keik kakao sokolata1

Υλικά:

200 γρ. βούτυρο

2 κούπες ζάχαρη

6 αυγά

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από μισό λεμόνι

1 κούπα κακάο

1 κούπα τρούφα σοκολάτας

1/2 κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.σ. μπέικιν

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την επικάλυψη:

120 γρ. κουβερτούρα

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 κ. γλ. μέλι

keik kakao sokolata2keik kakao sokolata3keik kakao sokolata4keik kakao sokolata5keik kakao sokolata6keik kakao sokolata7keik kakao sokolata8keik kakao sokolata9keik kakao sokolata10keik kakao sokolata11keik kakao sokolata12keik kakao sokolata13

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι , το κακάο , και το μπέικιν.

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και όταν ενσωματωθούν εντελώς συνεχίζουμε με τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το μίγμα αλεύρι-κακάο . Εδώ σταματάμε το μίξερ και αφού προσθέσουμε την τρούφα , ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 50-60 λεπτά , στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Για σιγουριά κάνουμε το τέστ με τη λάμα του μαχαιριού.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο , το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και τότε το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Το τοποθετούμε τότε στην πιατέλα και ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας.

Λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα και αφού λιώσει προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το μέλι και  ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο , βελούδινο μίγμα. Περιλούζουμε με αυτό το κέικ , περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και να σταθεί η σοκολατένια επικάλυψη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *