Υλικά

4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) 200γρ. άχνη ζάχαρη
60γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
200 γρ. κουβερτούρα OSCAR, λιωμένη
2 βανίλιες σκόνη
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού DREAM CREAM
180γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα άνθος αλατιού
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
80 γρ φουντούκια σε κομματάκια
Για το σερβίρισμα
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στην δεύτερη θέση από κάτω.
Βουτυρώνουμε μια κλασσική φόρμα για κέικ (μακρόστενη. Καλύπτουμε με λαδόκολλα, για να είναι πιο εύκολο το ξεφορμάρισμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός πρώτα τα ασπράδια από τα αυγά, προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφικτή μαρέγκα και στη συνέχεια τους κρόκους έναν έναν μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τις βανίλιες, την πραλίνα φουντουκιού DREAM CREAM και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι την κρέμα γάλακτος μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα λείο και πυκνό μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 28 -32 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Το σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και διακοσμούμε με ξηρούς καρπούς.

Extra tips:
Τα αυγά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (τουλάχιστον 30 λεπτά εκτός ψυγείου)
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με μπάλες παγωτού

 

https://www.facebook.com/oscarchocolatesfans/photos/a.1685875611644506/2653536808211710/?type=3&theater

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *