Κέικ με κρέμα καραμελέ, από την Luise και το Radicio.com!

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο γλυκό, που συνδυάζει το νοστιμότατο σοκολατένιο κέικ με την υπέροχη κρέμα καραμελέ. Εντυπωσιακό στην εμφάνιση επιδόρπιο, αλλά αρκετά εύκολο στην παρασκευή του. Από το radicio.com. 


5.0 αστέρια από 6 άτομα 

Προετοιμασία: 20 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα 
Συνταγή για: 16 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 434 θερμίδες | Λιπαρά: 20 γρ.




Υλικά συνταγής για την καραμέλα: 
Ζάχαρη2/3 κούπας 
Νερό1/3 κούπας 


Υλικά συνταγής για το κέικ: 
Αλεύρι1/2 κούπα και 2 κουταλιές σούπας 
Κακάο1/3 κούπας 
Σόδα1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Αλάτι2 πρέζες 
Βούτυρο85 γρ. 
Σοκολάτα120 γρ. (κουβερτούρα) 
Ξινόγαλο1/2 κούπα (ή 1/2 κούπα γάλα με 1/2 κουταλάκι άσπρο ξύδι που θα αφήσετε να σταθεί για 5 λεπτά) 
Ζάχαρη1/2 κούπα 
Αυγά2 μεγάλα 
Βανίλια1 κουταλάκι εκχύλισμα (ή 2 βανιλίνες) 


Υλικά συνταγής για την κρέμα: 
Ζαχαρούχο γάλα2 κουτιά 
Γάλα2 1/2 κούπες 
Αυγά6 μεγάλα και 4 κρόκοι 
Τυρί κρέμα180 γρ. 
Βανίλια1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες 



Οδηγίες: 


1. Για την συνταγή αυτή θα χρειαστείτε μια μεγάλη φόρμα κέικ με τρύπα, χωρητικότητας 3,5 λίτρων και ένα βαθύ ταψί φούρνου, που να χωρά την φόρμα του κέικ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου. Βουτυρώνετε καλά την φόρμα του κέικ.
2. Βάζετε την ζάχαρη και το νερό για την καραμέλα σε κατσαρολάκι στη φωτιά. Βράζετε μέχρι η ζάχαρη να γίνει σκούρα καστανή καραμέλα. Κατεβάζετε από την φωτιά και με προσοχή αδειάζετε στον πάτο της βουτυρωμένης φορμας.
3. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κακάο, την σόδα και το αλάτι.
4. Βάζετε σε μπαιν μαρί την σοκολάτα σπασμένη κομμάτια και το βούτυρο και τα λιώνετε, ανακατεύοντας να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Βγάζετε από το μπαιν μαρί και προσθέτετε το ξινόγαλο, τη ζάχαρη, την βανίλια και τα αυγά. Τα χτυπάτε με σύρμα να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να υγρανθεί όλο το αλεύρι και να ενσωματωθεί (μην το παραχτυπήσετε). Αδειάζετε το τη ζύμη του κέικ στη φόρμα πάνω από την καραμέλα, με προσοχή να μην λερώσετε τα τοιχώματα της φόρμας.
5. Αν έχετε μεγάλο μπλέντερ, βάζετε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα χτυπάτε για 1 λεπτό περίπου (αν δεν έχετε τα χτυπάτε σε μίξερ). Αδειάζετε πάνω από τη ζύμη του κέικ στη φόρμα.
6. Βάζετε τη φόρμα σε βαθύ ταψί . Με προσοχή, γεμίζετε το ταψί με βραστό νερό.
κεικ με καραμελε
7. Ψήνετε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 80 περίπου λεπτά. Καθώς το γλυκό ψήνεται, τη ζύμη του κέικ θα έρθει στην επιφάνεια, ενώ η κρέμα θα πάει κάτω.
κεικ με καραμελε
8. Βγάζετε από το φούρνο. Βγάζετε την φόρμα από το ταψί και την αφήνετε πάνω σε σχάρα, να κρυώσει 2 ώρες περίπου. Σκεπάζετε το γλυκό και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Ξεφορμάρετε το γλυκό, αναποδογυρίζοντας το σε μεγάλη πιατέλα. 

 

http://www.radicio.com/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD/


κεικ με καραμελε

Μαγειρεύτηκε στις 15 Μαϊου 2015 από την Luise

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *