Κέικ με μαύρη ζάχαρη, γιαούρτι και γλάσο σοκολάτας, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χρόνος: 15 λ + 50 λ ψήσιμο +10 λ για το γλάσο

Δυσκολία: Εύκολη

 

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, υγρό κέικ σοκολάτας με μαύρη μαλακή ζάχαρη, γιαούρτι και γλάσο σοκολάτας. Ένα γλύκισμα για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις σοκολάτας που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 250 γρ. (1¼ φλ. τσαγιού) μαύρη ζάχαρη
  • 200 γρ. γρ. (1 φλ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 250 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 200 ml (1 φλ. τσαγιού) φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 50 γρ. (8 κ.σ.) σκόνη κακάο
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 500 γρ. (4 φλ. τσαγιού) φαρίνα ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • Για το γλάσο:
  • 250 γρ. (2 πλάκες) σοκολάτα κουβερτούρα
  • 80 γρ. (4 κ.σ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 30 γρ. (3 κ.σ.) μέλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα διαμέτρου 28 εκ.
  2. Για το κέικ: Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 1-2 λ. Προσθέτετε σταδιακά όλα τα υλικά για το κέικ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ περίπου. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.
  3. Για το γλάσο: Τοποθετείτε σε ένα κατσαρόλι όλα τα υλικά για το γλάσο και τα ανακεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ρευστό σοκολατένιο γλάσο. Περιχύνετε με το γλάσο το κρύο κέικ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
d688bbfc04f2d5f32b7549c8603f2c3f

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *